ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το Becel pro-activ γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς

Το Becel pro-activ γιορτάζει τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς και μας προσκαλεί να «Περπατήσουμε με την καρδιά μας», στη Θεσσαλονίκη, την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου και στο Παλαιό Φάληρο, την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου, στις 6 το απόγευμα.

Το Becel pro-activ γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς

Με την παρουσία σας στους περιπάτους στηρίζετε εμμέσως τα παιδιά με καρδιοπάθεια, καθώς για κάθε συμμετέχοντα, το Becel pro-activ προσφέρει 1 ευρώ στον Πανελλήνιο Σύλλογο Προστασίας, Ενημέρωσης και Βοήθειας Καρδιοπαθών Παιδιών η «Καρδιά του Παιδιού».

Οι διαδρομές είναι σχεδιασμένες ώστε να μην έχουν δυσκολίες και να είναι προσβάσιμες από όλους. Στόχος των δράσεων αυτών να δούμε πόσο εύκολο είναι να βάλουμε την άσκηση στη ζωή μας και να κάνουμε καλό στην υγεία της καρδιάς μας.

Παράλληλα, θα έχετε τη δυνατότητα να ελέγξετε δωρεάν τα επίπεδα της χοληστερίνης σας και να συμβουλευτείτε ειδικούς για τις σωστές συνήθειες στον τρόπο ζωής και διατροφής σας, οι οποίες μπορούν να κάνουν τη διαφορά στην υγεία σας.

Eξετάσεις χοληστερίνης

Αθήνα: από τις 4 το απόγευμα με την επιστημονική συνεργασία του Ελληνικού Κολεγίου Θεραπείας της Αθηροσκλήρωσης (ΕΚΘΑ), από ιατρικό προσωπικό της Ομάδας Αιγαίου.

Θεσσαλονίκη: από τις 5 το απόγευμα με την επιστημονική συνεργασία και από ιατρικό προσωπικό της Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης Βορείου Ελλάδος.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΡΔΙΑΣ

Στις 29 Σεπτεμβρίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς με στόχο να μας ενθαρρύνει να υιοθετήσουμε ένα υγιεινό τρόπο ζωής που κρατάει την καρδιά γερή.

Εμπνευστής της Παγκόσμιας Ημέρας Καρδιάς είναι η Παγκόσμια Ομοσπονδία Καρδιολογίας, μια ανεξάρτητη, διεθνώς αναγνωρισμένη, επιστημονική οργάνωση που δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 100 χώρες.

Το Becel είναι διεθνής υποστηρικτής της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Καρδιολογίας για πάνω από μία δεκαετία, ως ένα προϊόν που έχει μακροχρόνια και αναγνωρισμένη εμπειρία στην προστασία της υγείας της καρδιάς.

Aπλά βήματα για τη φροντίδα της καρδιάς μας:

-Δύο από τους σημαντικότερους παράγοντες κινδύνου για καρδιοπάθειες είναι τα υψηλά επίπεδα χοληστερίνης και αρτηριακής πίεσης. Ο έλεγχός τους είναι απαραίτητος ακόμα και για άτομα μικρότερης ηλικίας, αθλητές ή και όσους έχουν φυσιολογικό βάρος.

-Ένταξη άσκησης στη ζωή μας, σταδιακά και αυξάνοντας τη διάρκεια και τη συχνότητα, ώστε να φτάσουμε τουλάχιστον τα 30 λεπτά καθημερινά

-Συστηματική κατανάλωση προϊόντων με φυτικές στερόλες - μαργαρίνη, γάλα, γιαούρτι, ρόφημα γιαουρτιού - οι οποίες, σύμφωνα με ανεξάρτητες κλινικές έρευνες, μειώνουν τα επίπεδα της LDL «κακής» χοληστερίνης, 7%-10%, σε 2-3 εβδομάδες, στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης διατροφής και ενός υγιεινού τρόπου ζωής

-Κατανάλωση τουλάχιστον 5 μερίδων φρούτων και λαχανικών καθημερινά και διακοπή του καπνίσματος.