ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με Αλτσχάιμερ και άνοια καταλήγει 1 στους 3 αθλητές του αμερικανικού ποδοσφαίρου

Τουλάχιστον 30% αυξημένες πιθανότητες να εκδηλώσουν συμπτώματα άνοιας και Αλτσχάιμερ είναι οι επαγγελματίες αθλητές του πρωταθλήματος του αμερικανικού τύπου ποδοσφαίρου, σύμφωνα με έρευνα του οργανισμού Analysis Research and Planning Corporation και την οποία ζήτησαν και χρηματοδότησαν οι νομικοί εκπρόσωποι και οι δικηγόροι πολλών αθλητών.

Με Αλτσχάιμερ και άνοια καταλήγει 1 στους 3 αθλητές του αμερικανικού ποδοσφαίρου

Μετά την την τελευταία εξέλιξη, μεγάλος αριθμός επαγγελματιών αθλητών ετοιμάζεται να καταθέσει μήνυση στην διοικούσα Αρχή του πρωταθλήματος NFL (National Football League) ζητώντας αποζημίωση για μακροχρόνιες επιπτώσεις στην υγεία τους από τον τρόπο διεξαγωγής και των κανόνων που διέπουν το άθλημα.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 14% όλων των αθλητών του NFL διαγιγνώσκονται με Αλτσχάιμερ σε κάποιο σημείο της ζωής τους, ενώ ένα άλλο 14% εκδηλώνει συμπτώματα άνοιας.

Η ίδια έκθεση υπογραμμίζει επίσης ότι οι αθλητές του NFL είναι δύο φορές πιο πιθανό να αναπτύξουν Πλευρική Αμυοτροφική Σκλύρυνση (Atrophic Lateral Sclerosis) σε σχέση με τον υπόλοιπο πληθυσμό, ασθένεια γνωστή με τα αρχικά της, ALS, η οποία έχει προκαλέσει και το κύμα στήριξης μέσω των διαβόητων ice bucket challenges που κάνουν τον γύρο του κόσμου τους τελευταίους μήνες.

Η συγκεκριμένη έρευνα δεν είναι κατ 'ανάγκην μια προσπάθεια να ασκηθεί πίεση στην διοργανώτρια αρχή του NFL ώστε να συμφωνήσει σε υψηλότερες αποζημιώσεις για τους αθλητές. Οι παίκτες άλλωστε συμφώνησαν σε διακανονισμό 765 εκατ. δολαρίων το περασμένο έτος. Αλλά αυτή η απόφαση δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί από την ομοσπονδιακή δικαστική Αρχή των ΗΠΑ. Η έρευνα αναμένεται να χρησιμοποιηθεί από τους δικαστές κατά τη διάρκεια της διαδικασίας έγκρισης αυτού του διακανονισμού.

Διαβάστε επίσης:

Έφτασαν τα 100 εκατομμύρια οι δωρεές από το ALS Ice Bucket Challenge

Παππούς έβαλε το 10 μηνών εγγόνι του να κάνει Ice Bucket Challenge! (pics+video)

Νόσος Αλτσχάιμερ: «Μαμά σε αγαπώ αλλά ποια είμαι;» (βίντεο)

Έτσι θα κρατήσετε το μυαλό σας σε εγρήγορση για πάντα