ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ασθενής σε κατάσταση «φυτού» αντέδρασε σε ταινία του Χίτσκοκ!

Συγκλονίζει η ιστορία ενός 34χρονου άνδρα στον Καναδά, που βρίσκεται σε κατάσταση «φυτού» εδώ και 16 χρόνια!

Ασθενής σε κατάσταση «φυτού» αντέδρασε σε ταινία του Χίτσκοκ!

Μετά από επίθεση που δέχτηκε όταν ήταν 18 ετών, ο 34χρονος σήμερα Καναδός, έμεινε «φυτό». Ο πατέρας του αποφάσισε αρκετό καιρό μετά την διαπίστωση ότι ο εγκέφαλος του δεν πρόκειται να επανέλθει, να τον πηγαίνει στο σινεμά μία φορά την εβδομάδα.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου μελέτησαν την περίπτωση του 34χρονου και διαπίστωσαν ότι η εγκεφαλική δραστηριότητα του ασθενούς ήταν παρόμοια με την αντίστοιχη των υγιών θεατών, κατά τη διάρκεια παρακολούθησης μίας ταινίας του Αλφρεντ Χίτσκοκ.

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα παρακολούθησαν το «Bang! You're Dead» μια συμπυκνωμένη εκδοχή ενός επεισοδίου του 1961, του Alfred Hitchcock Presents, ενώ υποβάλλονταν σε λειτουργική μαγνητική τομογραφία.

Η εξέταση έδειξε ότι ο εγκέφαλος του 34χρονου άντρα ανταποκρίθηκε σε σημαντικές στιγμές του φιλμ και ήταν ενεργός σε περιοχές που συνδέονται με την επεξεργασία αισθητικών πληροφοριών, καθώς και σε περιοχές που συνδέονται με υψηλότερη νόηση.

Ερευνητής ανέφερε ότι ο ασθενής καταλάβαινε την ταινία και την παρακολουθούσε.

Βέβαια, νευροεπιστήμονας που δεν σχετίζεται με την έρευνα θεωρεί ότι η δραστηριότητα στα συγκεκριμένα συστήματα είναι δείκτης συγκεκριμένης πλευράς συνειδητής εμπειρίας παρά ύπαρξη συνείδησης.

Ο πατέρας του 34χρονου από τη στιγμή που έμαθε ότι η σταθερή αυτή συνήθεια είχε αποτέλεσμα, πλέει σε πελάγη ευτυχίας.