ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πού να κάνετε δωρεάν εξετάσεις εάν είστε άνεργοι ή ανασφάλιστοι

Τη δυνατότητα να υποβληθούν σε δωρεάν προληπτικές ιατρικές εξετάσεις έχουν άνεργοι και ανασφάλιστοι πολίτες, σε επιλεγμένα νοσοκομεία, μέσω του προγράμματος «Παρεμβάσεις πρόληψης-προαγωγής υγείας σε υφιστάμενα δίκτυα στην Περιφέρεια Αττικής» του Ινστιτούτου Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής (Ι.Κ.Π.Ι.).

Πού να κάνετε δωρεάν εξετάσεις εάν είστε άνεργοι ή ανασφάλιστοι

Βασικός στόχος του προγράμματος, πέραν της ενημέρωσης, αποτελεί η διενέργεια δωρεάν ιατρικών εξετάσεων σε άνεργους ή ανασφάλιστους, ηλικίας 25- 65 ετών, αναφορικά με την πρόληψη του σακχαρώδους διαβήτη, του καρκίνου και των καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Δικαίωμα συμμετοχής στις εξετάσεις έχουν άτομα 25 - 65 ετών που είναι:

- άνεργοι (επικυρωμένα αντίγραφα κάρτας ανεργίας & αστυνομικής ταυτότητας, υπεύθυνη δήλωση) ή
- ανασφάλιστοι (επικυρωμένα αντίγραφα ληγμένου βιβλιαρίου υγείας & αστυνομικής ταυτότητας, υπεύθυνη δήλωση).

Στην περίπτωση που δεν υπάρχει κάρτα ανεργίας ή ληγμένο βιβλιάριο υγείας, προσκομίζεται μόνο η υπεύθυνη δήλωση με γνήσιο υπογραφής, με την οποία δηλώνεται ότι ο συμμετέχων είναι άνεργος ή ανασφάλιστος.

Αναλυτικότερα, ο προληπτικός έλεγχος περιλαμβάνει το σύνολο των παρακάτω εξετάσεων (σύμφωνα με το φύλο και την ηλικία):

- μέτρηση σακχάρου
- μέτρηση χοληστερόλης
- μέτρηση αρτηριακής πίεσης
- τεστ Παπανικολάου
- μαστογραφία
- ανίχνευση αιμοσφαιρίνης στα κόπρανα (mayer κοπράνων).

Οι εξετάσεις πραγματοποιούνται σε συνεργαζόμενα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της Αττικής.

Για περισσότερες πληροφορίες και ραντεβού για εξετάσεις στα συνεργαζόμενα νοσοκομεία οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να επικοινωνούν με το Ι.Κ.Π.Ι.: τηλ. 210 7222727 ή να επισκέπτονται τη σελίδα www.prolipsigiaolous.gr

Το πρόγραμμα υλοποιείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρωπίνου Δυναμικού» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο - ΕΚΤ) στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007- 2013 και από εθνικούς πόρους.