ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εκπαίδευση Ρουμάνων γιατρών στην Κλινική Γένεσις

Εκπαίδευση Ρουμάνων γιατρών στην Κλινική Γένεσις

Το πρώτο Διεθνές Συνέδριο με θέμα "Ανθρώπινη Αναπαραγωγή – Νέες Τεχνολογίες" (Human Reproduction – Novel Technologies) συνδιοργανώνουν η Ρουμανική Εταιρεία Ανθρώπινης Αναπαραγωγής, η Ελληνική Εταιρεία Αναπαραγωγικής Ιατρικής και η κλινική ΓΕΝΕΣΙΣ ΑΘΗΝΩΝ Α.Ε. μετά την αδελφοποίηση των δύο εταιρειών που έγινε στις 14 Ιουνίου 2014 στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο στη Θεσσαλονίκη.

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 27 Σεπτεμβρίου 2014 στο Βουκουρέστι, στο συνεδριακό κέντρο του Pullman Hotel.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα υπογραφεί σύμφωνο συνεργασίας ανάμεσα στα δύο πανεπιστήμια (Ελλάδος – Βουκουρεστίου) και την Κλινική ΓΕΝΕΣΙΣ ΑΘΗΝΩΝ Α.Ε., που ως αποτέλεσμα θα έχει την ενσωμάτωση – Χρήση, του ελληνικού Εκπαιδευτικού (e-learning) προγράμματος για την εξειδίκευση ιατρών στην εξωσωματική γονιμοποίηση, από το Πανεπιστήμιο του Βουκουρεστίου της Ρουμανίας.

Το πρόγραμμα αυτό θα περιλαμβάνει και την Πρακτική άσκηση των Ρουμάνων ιατρών, βιολόγων, μαιών στην ελληνική Κλινική ΓΕΝΕΣΙΣ ΑΘΗΝΩΝ Α.Ε.

Αξίζει να επισημανθεί ότι για πρώτη φορά η τεχνογνωσία των Ελλήνων ιατρών βγαίνει "εκτός συνόρων" με μια τέτοια μορφή.

Οι Ρουμάνοι ιατροί πλέον θα εξειδικεύονται στην ανθρώπινη αναπαραγωγή μέσω ενός ελληνικού προγράμματος.

Η εξωστρέφεια και η ανάπτυξη, για μας ξεκινά μέσα από την γνώση! Από ένα τομέα που άλλωστε οι Έλληνες έχουμε παράδοση...

Το Συνέδριο θα χαιρετήσει ο Έλληνας Υπουργός Υγείας κ. Μ. Βορίδης, καλεσμένος του Ρουμάνου ομολόγου του κ. Banicioiu Nicolae.

Το πρόγραμμα (e-learning) συμπληρωματικής εξειδικευμένης εξ'αποστάσεως εκπαίδευσης ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2013 η Ελληνική Εταιρεία Ανθρώπινης Αναπαραγωγικής Ιατρικής σε συνεργασία με το Εθνικό και Καποδιστριακό Παν/μιο Αθηνών με τη χρήση καινοτόμων μεθόδων ως και της πρακτικής άσκησης σε ειδικούς χώρους με προσομοιωτές, χώρους χειρουργείων και εργαστηρίων της Κλινικής Γένεσις Αθηνών Α.Ε. και με χρήση ζώντων προτύπων (ερευνητικό κέντρο ELPEN) με τηλεματική και προσωπική παρουσία των εκπαιδευομένων.

Το πρόγραμμα είναι κάτω από την ευθύνη της Ρουμάνικης Εταιρείας Ανθρώπινης Αναπαραγωγής (Πρόεδρος Συνεδρίου, Prof. Radu Vladareanu) του προέδρου της Ελληνικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής, Καθηγητή Ευγένιου Κουμαντάκη και του διευθυντή της Κλινικής ΓΕΝΕΣΙΣ ΑΘΗΝΩΝ Α.Ε. κ. Κων/νου Πάντου.