ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Επιστημονική Ομάδα ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ γιορτάζει και φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής 2014

Πιστοί στο καθιερωμένο ετήσιο ραντεβού, η Επιστημονική Ομάδα «ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ» ανυπομονεί και φέτος, να γιορτάσει ξανά με λαμπρότητα την ημέρα. Ελάτε όλοι μαζί να γιορτάσουμε μία ολόκληρη ημέρα αφιερωμένη στη Διατροφή!

Η Επιστημονική Ομάδα ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ γιορτάζει και φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής 2014

Η Παγκόσμια Ημέρα Επισιτισμού - Διατροφής εορτάζεται κάθε χρόνο στις 16 Οκτωβρίου με αφορμή την επέτειο της ίδρυσης του Οργανισμού Τροφίμων & Γεωργίας της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας (16/10/1945). Την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014 η Επιστημονική Ομάδα «ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ» θα γιορτάσει για 8η συνεχή χρονιά την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής, διοργανώνοντας ολοήμερη διαδραστική εκδήλωση με κεντρικό σύνθημα: «Βελτιώνω τη διατροφή μου: για Υγεία και Ευεξία!»

Οι εκδηλώσεις της Επιστημονικής Ομάδας «ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ» έχουν ως στόχο την ενημέρωση του κοινού σχετικά με τη σημασία της υγιεινής και ποιοτικής διατροφής.

Αναλυτικά οι εκδηλώσεις:

Την Τετάρτη (15/10 και ώρα 19:00 – 21:00) στη δημοτική βιβλιοθήκη Μεγάρων θα γίνει α) ομιλία με θέμα «Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ» και β) παρουσίαση έρευνας για τις διατροφικές συνήθειες των μαθητών και οι επιπτώσεις στην έγκαιρη προσέλευση στο σχολείο. Ομιλητής θα είναι ο Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολός Νικόλαος Θυμιανίδης, μέλος της Επιστημονικής Ομάδας «ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ»

Από το πρωί της Πέμπτης (16/10) οι ειδικοί της Επιστημονικής Ομάδας «ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ» με επικεφαλής τον Κλινικό Διαιτολόγο - Διατροφολόγο κ. Δημήτρη Γρηγοράκη θα βρίσκονται στον Πεζόδρομο της οδού Δελφών στο Κολωνάκι για να ενημερώνουν σχετικά με τα οφέλη της σωστής και ποιοτικής διατροφής στην υγεία μικρών και μεγάλων. Επιπλέον, θα συζητήσουν και θα πληροφόρησαν το κοινό σχετικά με το ιδανικό μενού, με βάση τις προσωπικές τους ανάγκες & ιδιαιτερότητες. Παράλληλα, θα υπάρχει η δυνατότητα για όποιον το επιθυμεί, να βρει τον ατομικό του Δείκτη Μάζας Σώματος και να συμπληρώσει το test «Πόσο ποιοτική είναι η διατροφή μου;», όπου θα διαπιστώσει το πόσο σωστά τρέφεται, καθώς και το διατροφικό κίνδυνο που διατρέχει. Ταυτόχρονα όλοι θα ενημερωθούν για το τρόπο με τον οποίο μπορούν να βελτιώσουν τη διατροφή τους, λαμβάνοντας δωρεάν το ειδικά σχεδιασμένο εγχειρίδιο «Ημερολόγιο Διατροφής».

Το βράδυ της Πέμπτης 16/10/2014 σε μία ξεχωριστή εκδήλωση στο BAR – RESTAURANT "ΕΝ ΔΕΛΦΟΙΣ" (Δελφών 5 – Κολωνάκι) διακεκριμένοι ομιλητές θα καταθέσουν την άποψη τους σχετικά με την αναγκαιότητα και τους τρόπους βελτίωσης της διατροφής προκειμένου να εξασφαλίσουμε καλύτερη υγεία και ευεξία. Θα ακολουθήσει cocktail party προς τιμήν των προσκεκλημένων, το οποίο θα επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις και happenings! (Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν θαυμάσια διαιτητικά εδέσματα όπως επίσης και τα προϊόντα των Χορηγών Εταιρειών).

Είστε Διαιτολόγος; Ελάτε μαζί μας!