ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής 2019: Αδιαχώρητο στις εκδηλώσεις στο Δήμο Πειραιά

Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής 2019: Αδιαχώρητο στις εκδηλώσεις στο Δήμο Πειραιά

Ολοήμερο αδιαχώρητο επικράτησε στο πεζόδρομο Δραγάτση στον Πειραιά, όπου πλήθος κόσμου προσήλθε στις εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής 2019.

Η Ελληνική Διατροφολογική Εταιρεία (ΕΛ.Δ.Ε.) σε συνεργασία με την Επιστημονική Ομάδα «ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ» με επικεφαλής το γνωστό διατροφολόγο Δρ. Δημήτρη Γρηγοράκη, γιόρτασαν και φέτος με ολοήμερη διαδραστική εκδήλωση (πρωινή & βραδινή) με Κεντρικό σύνθημα: «Βελτιώνω τη διατροφή μου: 365 ημέρες υγείας!».

imera diatrofis 2019 post event3

Το πρωί της Τετάρτης 16/10 οι διατροφολόγοι της Ομάδας «ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ» και της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας, πραγματοποίησαν δωρεάν λιπομέτρηση στο κοινό και το ενημέρωσαν σχετικά με τα οφέλη της σωστής και ποιοτικής διατροφής.

Το ίδιο βράδυ, σε μία ξεχωριστή εκδήλωση στο DarlingThe Bar στον Πειραιά, διακεκριμένοι ομιλητές κατέθεσαν την άποψη τους σχετικά με την αναγκαιότητα και τους τρόπους βελτίωσης της διατροφής.

Συγκεκριμένα, ο Δρ. Δημήτρης Γρηγοράκης (Κλινικός Διατροφολόγος, PhD- Πρόεδρος Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας) αναφέρθηκε στο θέμα «Σωστή διατροφή στην προστασία της υγείας». Η Δρ. Κατερίνα Σκενδέρη (ΕΔΙΠ Χαροκοπείου Πανεπιστημίου) επισήμανε την «Ανάγκη για βελτίωση των διατροφικών συνηθειών των Ελλήνων».

imera diatrofis 2019 post event4

Η Σοφία Παθέκα (Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής-Personal Trainer) κατέθεσε την άποψή της για τη «Φυσική άσκηση και υγεία». Η κα Ζαχαρούλα Αλεξανδρή (Υπεύθυνη Ιατρικής Ενημέρωσης) ανέλυσε το θέμα «Γνωριμία με τo ιατροτεχνολογικό προϊόν Libramed». Τέλος, η κα Ντίνα Νικολάου (Διακεκριμένη Chef / Συγγραφέας) αναφέρθηκε στο θέμα «Η μαγειρική στην υπηρεσία της ποιοτικής διατροφής».

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Δρ. Ιωάννης Καραϊτιανός (Επίκουρος Καθηγητής Χειρουργικής ΕΚΠΑ) και ο Γ. Γραμματέας του Δήμου Πειραιά κ. Βασίλειος Ταταρόπουλος. Συντονίστρια της εκδήλωσης ήταν η διατροφολόγος κα Μάνθα Κασκάνη, MSc.

imera diatrofis 2019 post event9

Στα πλαίσια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της πανελλαδικής επιδημιολογικής έρευνας της ΕΛ.Δ.Ε. με θέμα «Διατροφικές συνήθειες Ελλήνων ασθενών με αυτοάνοσα: Υψηλή ανάγκη για διατροφική ενημέρωση».

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της 2ης έκδοσης του βιβλίου του Δρα Δημήτρη Γρηγοράκη «Αυτοάνοσα, Ανοσοποιητικό & Διατροφή» (Εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ»). Η επικαιροποιημένη έκδοση 450 σελίδων μάς μυεί στην «ανοσοπροστατευτική» διατροφή και εξηγεί πώς μπορεί να γίνει ένας αποτελεσματικός σύμμαχος στην αντιμετώπιση των αυτοάνοσων.

imera diatrofis 2019 post event10

Πλήθος εκλεκτών προσωπικοτήτων του πολιτικού, καλλιτεχνικού, επιχειρηματικού και επιστημονικού κόσμου συνέρρευσε προκειμένου να γιορτάσει μαζί με το διατροφολόγο Δρ. Δημήτρη Γρηγοράκη και φυσικά για να ευχηθεί για τα γενέθλια του, τα οποία συμπίπτουν ακριβώς την ίδια ημέρα με την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής.

Μάθετε περισσότερα για την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής 2019, πατώντας ΕΔΩ.

BEST OF NETWORK

PlusQueen