ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ηλεία: Έκαναν "μπαλάκι" ασθενή με εγκεφαλική αιμορραγία

Ένα απίστευτο όσο και χαρακτηριστικό για την κατάσταση που επικρατεί στις δημόσιες δομές της Υγείας σε πολλά (αν όχι όλα τα) μέρη της χώρας περιστατικό, εκτιλύχθηκε στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας.

Ηλεία: Έκαναν "μπαλάκι" ασθενή με εγκεφαλική αιμορραγία

Όλα ξεκίνησαν όταν ένας 59χρονος ασθενής που είχε υποστεί εγκεφαλική αιμορραγία την Πέμπτη το μεσημέρι χρειάστηκε να διακομιστεί στο νοσοκομείο. Αφότου έγινε αυτό, προχθές λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι, οι γιατροί διαπίστωσαν από την πρώτη στιγμή τη σοβαρότητα της κατάστασής του και προχώρησαν σε διασωλήνωση, ενώ παράλληλα άρχισαν να αναζητούν Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για τη μεταφορά του.

Αρχικά ο 59χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο του Πύργου για να υποβληθεί σε αξονική τομογραφία, προκειμένου να διαπιστωθεί το μέγεθος της βλάβης.

Στη συνέχεια όμως μεταφέρθηκε εκ νέου στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας, χωρίς ωστόσο να υπάρχει εκεί δυνατότητα νοσηλείας του, αφού το συγκεκριμένο νοσοκομείο δεν διαθέτει Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, αλλά ούτε και νευροχειρουργό ούτε καν νευρολόγο!

Οι γιατροί της παθολογικής κλινικής, η πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου και ο ίδιος ο διοικητής του νοσοκομείου Αμαλιάδας, επιδόθηκαν σε έναν "αγώνα δρόμου" προκειμένου να βρεθεί νοσοκομείο με ΜΕΘ για να δεχτεί το περιστατικό.

Η αρχική επικοινωνία με το νοσοκομείο Πατρών "Άγιος Ανδρέας" που εφημέρευε απέβη άκαρπη, καθώς η απάντηση που δόθηκε ήταν ότι το περιστατικό μπορούσε να μεταφερθεί και να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο του Πύργου, που επίσης διαθέτει ΜΕΘ.

Από την πλευρά του νοσοκομείου του Πύργου ήταν επίσης αρνητική η απάντηση, αφού δεν υπήρχε νευροχειρουργός για να μπορέσει να επιμεληθεί το περιστατικό, που χρειαζόταν χειρουργική επέμβαση.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε και το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων της Υγείας (ΕΚΕΠΥ), προκειμένου να δώσει λύση και να αποφασίσει σε ποια ΜΕΘ θα μεταφερόταν ο ασθενής.

Ύστερα από αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα και επαφές, και ενώ ο 59χρονος ήταν διασωληνωμένος, τελικά γιατροί και διοίκηση του νοσοκομείου Αμαλιάδας πήραν την έγκριση για τη μεταφορά του ασθενούς στο νοσοκομείο "Άγιος Ανδρέας" στην Πάτρα.

Από τις 12 το μεσημέρι και αφού προηγήθηκε σειρά τηλεφωνημάτων, τελικά το ασθενοφόρο με τον ασθενή αναχώρησε από το νοσοκομείο της Αμαλιάδας περίπου στις 4 το απόγευμα!

Μάλιστα, όπως διαπιστώθηκε στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας», η κατάσταση του 59χρονου ήταν ιδιαίτερα σοβαρή και μισή ώρα μετά την άφιξή του εκεί, μπήκε στο χειρουργείο και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.

Πηγή: patrisnews.com