ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κατέληξε ασθενής που είχε προσβληθεί από Έμπολα στις ΗΠΑ - Ύποπτο κρούσμα στην Τουρκία

Απεβίωσε, σύμφωνα με ανακοίνωση του νοσοκομείου που είχε εισαχθεί, ο ασθενής που νοσηλευόταν, σε κρίσιμη κατάσταση, λόγω μόλυνσης από τον ιό Έμπολα, στο Ντάλας των Ηνωμένων Πολιτειών.

Κατέληξε ασθενής που είχε προσβληθεί από Έμπολα στις ΗΠΑ - Ύποπτο κρούσμα στην Τουρκία

«Με βαθιά θλίψη και απογοήτευση σας ενημερώνω για τον θάνατο του Τόμας Έρικ Ντάνκαν στις 07:51», ανέφερε εκπρόσωπος της νοσοκομείου.

«Ο Τόμας Ντάνκαν υπέκυψε στην ύπουλη ασθένεια, του ιού του Έμπολα. Ωστόσο, αγωνίστηκε με θάρρος σε αυτή τη μάχη. Οι επαγγελματίες μας, οι γιατροί και οι νοσηλευτές της μονάδας, καθώς και ολόκληρη η κοινότητα του Τέξας στο νοσοκομείο Health Presbyterian, επίσης θρηνεί για το θάνατό του", αναφέρεται στην ανακοίνωση του νοσοκομείου.

Ο Ντάνκαν ασθένησε, αφού επέστρεψε στο Τέξας, στις 20 Σεπτεμβρίου, από τη Λιβερία της δυτικής Αφρικής, όπου είχε πάει να επισκεφτεί μέλη της οικογένειάς του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, νοσηλευόταν σε απομόνωση, ενώ ακόμη τέσσερα άτομα που διέμεναν στο ίδιο διαμέρισμα με τον Ντάνκαν βρίσκονται σε απομόνωση και εξετάζονται από τους γιατρούς. Πενήντα ακόμα άτομα που ήρθαν σε επαφή με τον Τόμας Ντάνκαν παρακολουθούνται από τις αμερικανικές αρχές.

Όπως είχε δηλώσει ο πρόεδρος του Κέντρου Ελέγχου Ασθενειών των ΗΠΑ, Τόμας Φρίντεν, ο Ντάνκαν δε λάμβανε κανένα από τα πειραματικά φάρμακα για το φονικό ιό, καθώς τα αποθέματα του ZMapp έχουν τελειώσει και «δεν πρόκειται να είναι σύντομα διαθέσιμα».

Ο θάνατος του ασθενούς εντείνει τις ανησυχίες για τα σενάρια ότι ο θανατηφόρος ιός θα μπορούσε να εξαπλωθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ύποπτο κρούσμα στην Τουρκία

Την ίδια ώρα, ένας Τούρκος, εργαζόμενος στη Νιγηρία, μεταφέρθηκε εσπευσμένα την Τετάρτη σε νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης, καθώς θεωρήθηκε ύποπτο κρούσμα Έμπολα.

Ο ασθενής νοσηλεύεται με υψηλό πυρετό και διάρροια.

Ο 46χρονος άντρας επέστρεψε στην Τουρκία από την Αφρική, πριν από δέκα ημέρες, για να δει την οικογένειά του, στην επαρχία Σακαριά.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Χουριέτ, ο άντρας πήγε μόνος του σε ιδιωτικό νοσοκομείο, αλλά ο πυρετός δεν έπεφτε, παρά τη φαρμακευτική αγωγή.

Διαβάστε επίσης:

ΠΟΥ: Αναπόφευκτο να εξαπλωθεί στην Ευρώπη ο Έμπολα

Κατέληξε ασθενής που είχε προσβληθεί από Έμπολα στις ΗΠΑ - Ύποπτο κρούσμα στην Τουρκία

Ισπανία - Έμπολα: Εγκληματικές παραλείψεις καταγγέλλουν τα συνδικάτα εργαζομένων στην Υγεία

Λάθη χειρισμού οδήγησαν στη μόλυνση της νοσοκόμας από τον Έμπολα