ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έμπολα: Επιδεινώνεται η κατάσταση της Ισπανίδας νοσηλεύτριας

Σύμφωνα με νέα ανακοίνωση των ισπανικών Αρχών, η κατάσταση της νοσοκόμας María Teresa Romero Ramos που προσβλήθηκε από τον Έμπολα δε φαίνεται να παρουσιάζει βελτίωση, τρεις ημέρες μετά τη θετική διάγνωση που έλαβε για τον ιό.

Έμπολα: Επιδεινώνεται η κατάσταση της Ισπανίδας νοσηλεύτριας

Πρόκειται για το πρώτο καταγεγραμμένο κρούσμα στην Ευρώπη, γεγονός που πυροδοτεί έντονες ανησυχίες για την πιθανή εξάπλωση του ιού σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα των New York Times, τρία ακόμη άτομα από το νοσοκομείο που εργάζεται η νοσηλεύτρια έχουν μπει σε καραντίνα.

Περίπου 80 άτομα βρίσκονται υπό συνεχή επίβλεψη στην Ισπανία ώστε να διαπιστωθεί αν θα εκδηλώσουν συμπτώματα του Έμπολα.

Τα πιθανά κρούσματα θα νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Carlos III της Μαδρίτης. Η αναπληρώτρια διευθύντρια του νοσοκομείου, Yolanda Fuentes, ανακοίνωσε ότι η κατάσταση της Ramos έχει επιδεινωθεί, χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες στους δημοσιογράφους.

Σε εμφάνισή του σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό, ο αδελφός της νοσηλεύτριας δήλωσε πως «δεν υπάρχουν πολλές ελπίδες ανάρρωσης», σύμφωνα με γιατρό του νοσοκομείου Carlos III.

Διαβάστε επίσης:

Πιθανό κρούσμα Έμπολα στα Κατεχόμενα
Σε απομονωμένο κτίριο του Αμ. Φλέμινγκ η νοσηλεία πιθανού κρούσματος Έμπολα
Λάθη χειρισμού οδήγησαν στη μόλυνση της νοσοκόμας από τον Έμπολα