ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνταγογράφηση στο... καφενείο του χωριού

Μια ακόμα γραφική ιστορία που καταδεικνύει τα πολύ σοβαρά προβλήματα στον τομέα της Υγείας σε όλη τη χώρα και ειδικά στην επαρχία και τα νησιά ήρθε σήμερα στο φως στην πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Σκάι.

Συνταγογράφηση στο... καφενείο του χωριού

Συγκεκριμένα, μια γιατρός στον όρμο Μαραθοκάμπου της Σάμου, ήταν αναγκασμένη τους τελευταίους 2 μήνες να δέχεται επισκέψεις ασθενών στο καφενείο του χωριού και όχι στο αγροτικό της ιατρείο, επειδή η ανύπαρκτη σύνδεση στο ίντερνετ δεν της επέτρεπε να συνταγογραφεί τα φάρμακα μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος στους ασθενείς!

Έτσι, εγκαθιστούσε έναν υπολογιστή laptop και έναν εκτυπωτή στα τραπέζια του καφενείου και μέσω της ασύρματης σύνδεσης στο διαδίκτυο που είχε το καφενείο, μπορούσε να εξυπηρετήσει με τον καλύτερο τρόπο που ήταν δυνατόν -δεδομένων των συνθηκών- τους επισκέπτες που την συναντούσαν εκεί.

Μάλιστα, αυτό γινόταν τα πρωινά και μετά τις 2μ.μ. η γιατρός έφευγε επειδή είχε βάρδια και στο νοσοκομείο της Σάμου.

Μόλις το θέμα δημοσιεύθηκε και πήρε έκταση, ο διοικητής του νοσοκομείου παρενέβη και από την ερχόμενη εβδομάδα η... ηρωική γιατρός θα έχει στο αγροτικό της ιατρείο κανονική σύνδεση στο διαδίκτυο για να μπορεί να κάνει τη δουλειά της.

Στην εκπομπή συμμετείχε τηλεφωνικά και ο νυν πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης, ο οποίος ακούγοντας το περιστατικό συμφώνησε ότι πρόκειται για μια απαράδεκτη κατάσταση και έσπευσε να υπογραμμίσει το φιλότιμο που χαρακτηρίζει τους Έλληνες γιατρούς σε όλη τη χώρα, οι οποίοι συχνά κάτω από αντίξοες συνθήκες κάνουν τη δουλειά τους με εξαιρετικό τρόπο.