ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μυτιλήνη: Σοκ και οργή για τη διαπόμπευση 25χρονης με παλαιότερο ιατρικό πρόβλημα

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλεί στη Μυτιλήνη η απίστευτη ενέργεια αγνώστου να φωτοτυπήσει και να πετάξει σε κεντρικό δρόμο της πόλης ιατρική γνωμάτευση κέντρου στην Αθήνα, σύμφωνα με την οποία, μια 25χρονη φοιτήτρια που διαμένει στην περιοχή έχει προσβληθεί από τον ιό των ανθρωπίνων θηλωμάτων, ασθένεια που είναι γνωστή ως κονδυλώματα (HPV) και μπορεί να μεταδοθεί με τη σεξουαλική επαφή.

Μυτιλήνη: Σοκ και οργή για τη διαπόμπευση 25χρονης με παλαιότερο ιατρικό πρόβλημα

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Έθνος", περίοικοι εντόπισαν τις φωτοτυπίες και τις μάζεψαν, ενώ μέχρι χθες το μεσημέρι η 25χρονη δεν είχε καταφύγει στις Αρχές για να ζητήσει βοήθεια και προστασία ή για να καταγγείλει το περιστατικό.

Η ιατρική γνωμάτευση είναι, μάλιστα, από το 2010, ενώ όπως είναι γνωστό, ο ιός HPV αφορά έως και το 80% των σεξουαλικά ενεργών γυναικών, οι οποίες δε νοσούν πάντα από αυτόν.

Η αστυνομία εκτιμάει ως πιο πιθανό το ενδεχόμενο "εκδίκησης" προς την άτυχη κοπέλα, πιθανώς από άτομο του στενού της περιβάλλοντος.

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, μια ακόμα πιο σοβαρή διάσταση στο θέμα βάζει ανακοίνωση από την Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Λέσβου, στην οποία αναφέρεται ότι στις επίμαχες φωτοτυπίες δεν αναφερόταν ότι η 25χρονη είχε παλαιότερα εμφανίσει κονδυλώματα, αλλά ότι επρόκειτο για διάγνωση που την έδειχνε θετική στο ιό του AIDS.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας αναφέρει τα εξής:

"Ντροπή και οργή για τον δράστη προκαλεί η πρόσφατη διανομή αφισών στην πόλη της Μυτιλήνης, μέσω των οποίων δημοσιοποιήθηκε η ταυτότητα ενός συμπολίτη μας, φέροντάς τον (αληθώς ή ψευδώς) ως φορέα του HIV, δηλαδή του ιού που προκαλεί το AIDS. Πέρα από την ποινικά κολάσιμη πλευρά της δημοσίευσης προσωπικών (και δη ιατρικών) δεδομένων ή της διασποράς ψευδών προσωπικών πληροφοριών, η συγκεκριμένη ενέργεια, όποια και αν ήταν τα κίνητρα που την υποκίνησαν, αποτελεί πράξη ακραίας βαρβαρότητας, μηδενικής αξιοπρέπειας και χαώδους έλλειψης σεβασμού στον συνάνθρωπο. Καθένας που αισθάνεται ότι θίγεται από οποιαδήποτε πράξη τρίτων, μπορεί και οφείλει να απευθύνεται στις αρχές αντί να επιλέγει την αυτοδικία, η οποία οδηγεί μαθηματικά σε ζουγκλοποίηση της κοινωνίας. Αν και σαφώς η κύρια συνέπεια της εν λόγω πράξης είναι η κατάφωρη παραβίαση βασικών δικαιωμάτων του ατόμου, δυστυχώς ως παράπλευρη επίπτωση προκύπτει και η ηχηρότατη δυσφήμιση του τόπου μας. Η είδηση έχει ήδη μεταδοθεί από τα περισσότερα κεντρικά μέσα ενημέρωσης και δεν αποκλείεται η διάδοσή της και εκτός της χώρας. Οι πολίτες της Λέσβου δεν μπορούμε και δεν πρέπει να ανεχόμαστε να δυσφημιζόμαστε ακόμα και διεθνώς, εξαιτίας λίγων θερμοκέφαλων ή απολίτιστων μονάδων ανάμεσά μας. Αναμένουμε το πόρισμα της εισαγγελικής έρευνας".