ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«A Νight to Remember» για τα παιδιά με καρκίνο

Στο «Paramount Conference and Event Venue» στο Τορόντο θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Τρίτης, φιλανθρωπική εκδήλωση με τίτλο «A Night to Remember» με τη συμμετοχή της μεγάλης διεθνούς καλλιτέχνιδος Νάνας Μούσχουρη.

«A Νight to Remember» για τα παιδιά με καρκίνο

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του 46ου Συνεδρίου της Διεθνούς Συλλόγου Παιδιατρικής Ογκολογίας (International Society of Paediatric Oncology –SIOP) που θα γίνει στο Τορόντο από τις 22 ως τις 25 Οκτωβρίου 2014. Σκοπός της εκδήλωσης είναι η υποστήριξη μιας νέας πρωτοβουλίας του Νοσοκομείου SickKids (SKI) του Καναδά: τη βελτιστοποίηση της παιδιατρικής ογκολογίας στην Ελλάδα, σε συνεργασία με την Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη- ΕΛΠΙΔΑ» του Νοσοκομείου «Η Αγία Σοφία».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Νοσοκομείο SickKids του Καναδά και το Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» βρίσκονται σε στενή επιστημονική συνεργασία από το 2012 με έμφαση στην ανάδειξη της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων σε Κέντρο Αριστείας για την περιοχή των Βαλκανίων. Η συνεργασία περιλαμβάνει μετεκπαίδευση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού καθώς και εξάσκησή του στην κλινική φροντίδα.

Το όραμα του «Διεθνούς Συλλόγου Παιδιατρικής Ογκολογίας» είναι απλό και ταυτόχρονα δυνατό: Κανένα παιδί δεν πρέπει να πεθαίνει από καρκίνο. Και το ίδιο ακριβώς όραμα έρχεται να υπηρετήσει η συνεργασία ανάμεσα στο SickKids του Καναδά και το Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία», μια συνεργασία με μεγάλες δυνατότητες παροχής βοήθειας σε εκατοντάδες παιδιά που πάσχουν από καρκίνο στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια.

«Μαζί θα κάνουμε τη διαφορά που θα φέρει ελπίδα, χαρά και υγεία στις ζωές των άρρωστων παιδιών, στις οικογένειες και στις κοινότητές τους» δηλώνει ο κύριος Raymond King, Διευθυντής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης του SickKids, και συνεχίζει «Μας τιμά ιδιαίτερα το γεγονός ότι ένας θρύλος της μουσικής, η Νάνα Μούσχουρη δέχτηκε να επιστρέψει στο Τορόντο για να υποστηρίξει με τις ερμηνείες της αυτή την εκδήλωση».

Η Νάνα Μούσχουρη με μια καριέρα 60 και πλέον χρόνων, με 300 εκατομμύρια πωλήσεις των άλμπουμ της και με δράση στη UNICEF, κατά τη διαμονή της στο Τορόντο θα επισκεφτεί και το Νοσοκομείο SickKids όπου θα συναντήσει τους επικεφαλής των ογκολογικών τμημάτων.

Από την Ελλάδα στην εκδήλωση θα παρευρεθούν ο Διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», κύριος Εμμανουήλ Παπασάββας , ο Πρέσβης του Καναδά στην Ελλάδα, κύριος Robert Peck και ο κύριος Αλέξανδρος Ιωαννίδης, Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Τορόντο, ενώ η Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, θα στείλει μαγνητοσκοπημένο μήνυμα.

Τα έσοδα από την εκδήλωση θα κρατηθούν σε ειδικό λογαριασμό και θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο για τα προγράμματα μετεκπαίδευσης νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη - ΕΛΠΙΔΑ» στο SickKids.

Διαβάστε ακόμη:

Με ποιον τρόπο η αναπνοή "μαρτυρά" καρκίνο, διαβήτη και καρδιακά

Εκδήλωση για τα αποθεραπευμένα παιδιά στην Ογκολογική Μονάδα ΕΛΠΙΔΑ