ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ενεργή συμβολή της ELPEN στην πρόληψη και διάγνωση της οστεοπόρωσης

Η ELPEN, η πρωτοπόρος Ελληνική φαρμακευτική βιομηχανία, για τρίτη συνεχή χρονιά συμμετείχε ενεργά στην εκστρατεία ενημέρωσης και προληπτικών ελέγχων οστικής πυκνότητας για γυναίκες και άνδρες από 45 ετών και άνω, που πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Οστεοπόρωσης υπό την αιγίδα του Συλλόγου σκελετικής υγείας «Πεταλούδα» και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, το Σάββατο 18 Οκτωβρίου.

Ενεργή συμβολή της ELPEN στην πρόληψη και διάγνωση της οστεοπόρωσης

Οι μετρήσεις υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο της κλινικής μελέτης OSTRIA (OSTeoporosis scReening trIAl), η οποία εκπονείται από το τμήμα Κλινικών Μελετών της ΕLPEN. Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 6.000 μετρήσεις σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Η επιδημιολογική μελέτη OSTRIA αφορά στη μέτρηση της οστικής πυκνότητας -περιφερική μέτρηση οστικής πυκνότητας πτέρνας με υπερήχους- σε Ελληνίδες μετεμμηνοπαυσιακής ηλικίας.

Με βάση τις ενδείξεις από τις μετρήσεις, οι εθελοντές ειδικευμένοι Ορθοπεδικοί που συμμετείχαν στην εκστρατεία, συμβούλευσαν τους εξεταζόμενους αναφορικά με την ανάγκη πιθανής διενέργειας περαιτέρω εξετάσεων ή κλινικού ελέγχου από τον θεράποντα ιατρό τους.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της εκδήλωσης, η ELPEN υποστήριξε δράσεις ενημέρωσης του κοινού για την σκελετική υγεία μέσω διανομής ενημερωτικών εντύπων με έγκυρες επιστημονικές πληροφορίες υπό την αιγίδα της Α' ΜΓ κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.