ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σοκαριστική εικόνα: Το πόδι 13χρονης σάπισε έπειτα από δάγκωμα φιδιού

Ένα νεαρό κορίτσι από τη Βενεζουέλα υπέστη ανεπανόρθωτες βλάβες στο αριστερό του πόδι έπειτα από δάγκωμα φιδιού.

Σοκαριστική εικόνα: Το πόδι 13χρονης σάπισε έπειτα από δάγκωμα φιδιού

Το όνομα του 13χρονου κοριτσιού παραμένει άγνωστο, όμως η σοκαριστική φωτογραφία κάνει το γύρο του κόσμου από τη στιγμή που δημοσιεύθηκε στο Instagram.

Το δάγκωμα του φιδιού προκάλεσε εκτεταμένη νέκρωση –τον πρόωρο θάνατο των κυττάρων– και το πόδι της 13χρονης άρχισε σταδιακά να συρρικνώνεται και να μαυρίζει.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα της Daily Mail, το κορίτσι δεν μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο, αλλά της παρασχέθηκαν εναλλακτικές «θεραπείες» από την τοπική κοινότητα από την οποία προέρχεται.

Πέρασε ένας ολόκληρος μήνας έως ότου μεταφερθεί στο Καράκας και να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

1414421502510 Image galleryImage female patient of 13 year

Βρετανοί γιατροί που είδαν τη φωτογραφία δήλωσαν στη Daily Mail πως το πόδι του κοριτσιού θα πρέπει οπωσδήποτε να ακρωτηριαστεί, όμως και πάλι οι πιθανότητες να ζήσει είναι πολύ λίγες, λόγω της έκτασης της βλάβης.

Η εικόνα παραπέμπει στα πρώτα σημάδια ραβδομυόλυσης, όταν δηλαδή οι ιστοί σε ολόκληρο το σώμα αρχίζουν να εκφυλίζονται. Η ραβδομυόλυση μπορεί με τη σειρά της να προκαλέσει βλάβες στα νεφρά και –σε συνδυασμό με τη χαμηλή αρτηριακή πίεση– να οδηγήσει στη νεφρική ανεπάρκεια και το θάνατο, εάν δεν αντιμετωπιστεί.