ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Καταγγελία για έλλειψη αντιοφικών ορών από τα νοσοκομεία

Καταγγελία για την έλλειψη αντιοφικών ορών σε μονάδες Υγείας της Λακωνίας πραγματοποίησε από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο πρώην διοικητής του Νοσοκομείου «Ελπίς» Θεόδωρος Γιάνναρος.

Καταγγελία για έλλειψη αντιοφικών ορών από τα νοσοκομεία

Όπως εξηγεί, υπέστη δάγκωμα από οχιά, με αποτέλεσμα να κρίνεται απαραίτητη η λήψη ειδικού ορού που δυστυχώς όμως δεν υπήρχε πουθενά. Σύμφωνα με τον κ. Γιάνναρο, το περιστατικό σημειώθηκε στην Αρεόπολη, ωστόσο αντιοφικός ορός δεν υπήρχε διαθέσιμος ούτε στη Μάνη, αλλά ούτε και στη Σπάρτη.

Τι απαντά ο διοικητής του νοσοκομείου Λακωνίας, Σωτήρης Μπότσιος, με αφορμή την καταγγελία του κ. Θεόδωρου Γιάνναρου...

«Χτες Κυριακή 12 Αυγούστου και τις απογευματινές ώρες, ο κ. Γιάνναρος προσήλθε στο Κ.Υ. Αρεόπολης αναφέροντας δήγμα στο μεγάλο δάκτυλο του ποδιού του, χωρίς να μπορεί να προσδιορίσει την αιτία. Τον εξέτασε ο Διευθυντής του Κ.Υ. κ. Μαριόλης, του παρεσχέθησαν οι πρώτες βοήθειες, του εξηγήθηκε ότι χωρίς σαφείς ενδείξεις για τα αίτια μόνο υποθέσεις μπορεί να κάνει κανείς (σκορπιός, φίδι, αγκάθι...), του χορηγήθηκε αντιβίωση και κορτιζόνη για καθαρά προληπτικούς λόγους, αφού η κλινική του εικόνα ήταν άριστη και αποχώρησε, ευχαριστώντας γιατρό και προσωπικό. Δεν τέθηκε ούτε από τον θεράποντα -αφού δεν υπήρχε κλινικός λόγος- αλλά ούτε και από τον ίδιον ζήτημα χορήγησης αντιοφικού ορού.

Παρατήρηση πρώτη:

Οι αντιοφικοί οροί δεν είναι ούτε στραγάλια να διατίθενται στα μαγαζιά τουριστικών ειδών, ούτε αποφασίζει ο οποιοσδήποτε άλλος, πλην του θεράποντος, αν θα τους χορηγήσει ή όχι, με δεδομένες τις ενδεχόμενες παρενέργειες και τις σαφείς οδηγίες για την απολύτως αναγκαία χρήση τους. Αποτελούν αυστηρά νοσοκομειακό σκεύασμα.

Παρατήρηση δεύτερη:

Τα φαρμακεία των Ν.Μ, Σπάρτης, Μολάων αλλά και του Κ.Υ, Νεάπολης διαθέτουν αντιοφικούς ορούς, τόσους όσους προσδιορίζει η νομοθεσία ότι υποχρεούνται να διαθέτουν, και κανείς μα κανείς δεν αιτήθηκε διάθεσή τους, ούτε υπήρξε στιγμή έλλειψής τους.

Παρατήρηση τρίτη:

Το Κ.Υ. Αρεόπολης προ εικοσαημέρου διακόμισε περιστατικό ασθενούς αποδεδειγμένα με δήγμα οχιάς, νοσηλεύτηκε στη Ν.Μ. Σπάρτης, χορηγήθηκε αντιοφικός ορός, διότι έτσι έκριναν οι θεράποντες, με θετική έκβαση για την υγεία του ασθενούς.

Παρατήρηση τέταρτη:

Μεσούντος του Αυγούστου, να επιστρατεύεις ακόμη και τα φίδια για να κάνεις φτηνή και χυδαία αντιπολίτευση, δείχνει, εκτός την ένδεια επιχειρημάτων, και το επίπεδο του καταγγέλλοντος, αφού θυσιάζει την εικόνα της υγειονομικής επάρκειας της τουριστικής περιοχής της Μάνης, εν ονόματι του να κερδίσει μερικά likes παραπάνω στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στα οποία αρέσκεται να εκτονώνεται. Ας συκοφαντήσουμε το σύστημα Υγείας, με ό,τι συνέπειες μπορεί αυτό να έχει αυτή την περίοδο για τον τουρισμό της περιοχής, προκειμένου να κερδίσουμε τις εντυπώσεις, να συκοφαντήσουμε υπουργούς και δομές Υγείας.

Χτυπήσατε όμως λάθος πόρτα, κ. Γιάνναρε. Γιατί και η Μάνη ξέρει τον Μαριόλη και το Κ.Υ. της Αρεόπολης, αλλά και τις Ν. Μονάδες του Νομού.

Υπάρχει όμως και η Δικαιοσύνη, στην οποία και θα προσφύγουμε, γιατί η συκοφαντία τιμωρείται από την αρχαιότητα, κ. Γιάνναρε.

Σας ευχόμαστε ολόψυχα καλή παραμονή -αν είστε ακόμη εδώ- και του χρόνου με το καλό... Αλήθεια, πού προσγειώθηκαν οι φίλοι σας από την Αθήνα, αφού απογειώθηκαν όπως λέτε για να σας φέρουν τον ορό;

13 Αυγούστου 2018

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ Γ.Ν. ΛΑΚΩΝΙΑΣ
Σωτήρης Μπότσιος»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ