ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

ΝΔ: Χωρίς αντιοφικό ορό τα δημόσια νοσοκομεία;

Στις καταγγελίες για σοβαρές ελλείψεις αντιοφικού ορού για τα αυξανόμενα περιστατικά από δάγκωμα οχιάς σε πολλά δημόσια νοσοκομεία, κυρίως της Περιφέρειας, αναφέρονται με ερώτησή τους προς τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, ο Αν. Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, Ιάσονας Φωτήλας, και ο Τομεάρχης Υγείας, Βασίλης Οικονόμου.

ΝΔ: Χωρίς αντιοφικό ορό τα δημόσια νοσοκομεία;

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το υπουργείο Υγείας τροποποίησε την κατάταξη του ορού από την κατηγορία 2 (υποχρεωτικά αντίδοτα για όλα τα νοσοκομεία) στην κατηγορία 3 (αντίδοτα για τα νοσοκομεία αναφοράς). Για παράδειγμα, στην 6η ΥΠΕ, τη μεγαλύτερη Υγειονομική Περιφέρεια της Ελλάδας, το αντίδοτο έχει προβλεφθεί να υπάρχει σε τρία νοσοκομεία αναφοράς στο ηπειρωτικό τμήμα (Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης) και τρία στο νησιωτικό τμήμα (Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου, Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλληνίας).

Για τον λόγο αυτόν, οι δύο βουλευτές της ΝΔ ερωτούν τον αρμόδιο υπουργό εάν υπήρξε προγραμματισμός σε προμήθειες για να αντιμετωπιστούν εγκαίρως οι ελλείψεις σε αντιοφικό ορό, για ποιο λόγο τροποποιήθηκε η κατάταξη του αντιοφικού ορού και εάν σκοπεύει να καλύψει άμεσα τις ελλείψεις του.

Διαβάστε επίσης:

Επιστολή ΙΣΑ προς το υπουργείο Υγείας για τις ελλείψεις αντιοφικών ορών

Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ για ελλείψεις αντιοφικών ορών στα νοσοκομεία

Καταγγελία για έλλειψη αντιοφικών ορών από τα νοσοκομεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ