ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επιστολή ΙΣΑ προς το υπουργείο Υγείας για τις ελλείψεις αντιοφικών ορών

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) εκφράζει τις ανησυχίες του σχετικά με τις ελλείψεις αντιοφικών ορών που παρουσιάζονται στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, ιδίως στα νησιά και στην επαρχία, και παράλληλα ζητά να πληροφορηθεί τον αιτιολογικό λόγο της τροποποίησης της Εγκυκλίου αναφορικά με την κατάταξη του αντιοφικού ορού από τον κατάλογο 2 (υποχρεωτικά αντίδοτα για όλα τα νοσοκομεία) στον κατάλογο 3 (αντίδοτα για τα νοσοκομεία αναφοράς).

Επιστολή ΙΣΑ προς το υπουργείο Υγείας για τις ελλείψεις αντιοφικών ορών

Ειδικά φέτος, όπως ενημερώθηκε ο ΙΣΑ, καταγράφεται αύξηση στα περιστατικά από δαγκώματα φιδιών, κυρίως στα διάφορα νησιά της χώρας μας.

Για τους λόγους αυτούς, ο ΙΣΑ απέστειλε επιστολή στον υπουργό και τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, ζητώντας επίσημη ενημέρωση για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γ. Πατούλης, σχολιάζοντας το θέμα επισήμανε τα εξής:

«Η πρόληψη είναι πάντα καλύτερη της θεραπείας και η δημόσια υγεία προέχει των πάντων. Αυτό σίγουρα θα πρέπει να εφαρμόζεται για όλους τους κατοίκους σε όλη την Ελλάδα. Ζητούμε από το υπουργείο Υγείας επίσημη ενημέρωση για τη διαθεσιμότητα των αντιοφικών ορών στα νοσοκομεία της χώρας».

Διαβάστε επίσης:

Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ για ελλείψεις αντιοφικών ορών στα νοσοκομεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ