ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Bergmann Kord: Μία νέα τεχνολογία για την απώλεια μαλλιών σε καρκινοπαθείς

Μία νέα τεχνολογία που αφορά στην αντιμετώπιση της προσωρινής απώλειας μαλλιών σε καρκινοπαθείς που βρίσκονται υπό χημειοθεραπεία, έχει μεταφέρει αποκλειστικά στην Ελλάδα η Bergmann Kord, δίνοντας ελπίδα ζωής για τα μικρά παιδιά που βιώνουν αυτήν την σοβαρή κατάσταση.

Bergmann Kord: Μία νέα τεχνολογία για την απώλεια μαλλιών σε καρκινοπαθείς

Η τεχνολογία αυτή είναι πλήρως διαφοροποιημένη από την αντίστοιχη που εφαρμόζεται στις κλασικές περούκες παθήσεων.

Το νέο αυτό ιατρικό προϊόν της Bergmann Kord ονομάζεται HOS-2 (www.hos2.gr) και είναι το μοναδικό σύστημα που έχει εγκριθεί από τον FDA (Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων). Βασίζεται σε εξατομικευμένο hair system, κατασκευασμένο ανάλογα με την περίσταση και εφαρμόζεται μόνιμα στο κεφάλι χωρίς να προκαλεί παρενέργειες ή αλλοίωση της φυσικής εικόνας.
Τα αποτελέσματα της μεθόδου είναι πολύ ικανοποιητικά και σύμφωνα με την άποψη των ίδιων των γιατρών οι ασθενείς μετά την εφαρμογή των νέων μαλλιών ανταποκρίνονται καλύτερα στη θεραπεία, αντλούν ενέργεια και δύναμη κατά περίπτωση για τον δύσκολο αγώνα με την ασθένειά τους.

Hope for Hair

Η ενίσχυση του εθελοντισμού, κυρίως στις δύσκολες εποχές που ζούμε, αναφέρει η διοίκηση της εταιρείας, έχει ιδιαίτερη σημασία για όλους εμάς όταν μπορούμε να βοηθήσουμε τα μικρά παιδιά που ασθενούν να αισθανθούν όμορφα και αυτό με τρόπο απλό και εύκολο. Σε πολλές περιπτώσεις οι γονείς δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να ανταποκριθούν σε αυτή την επιλογή. Εδώ, λοιπόν, είναι που το σύστημα HOS-2 προσφέρεται ως δωρεά σε μικρά παιδιά που αντιμετωπίζουν τον καρκίνο και λόγω της χημειοθεραπείας χάνουν κάτι τόσο πολύτιμο και σημαντικό, όπως είναι τα μαλλιά τους.

Έτσι η Bergmann Kord έχει δημιουργήσει από το 2011 το πρόγραμμα Hope for Hair, μία ιδιαίτερη διαδικασία στήριξης αυτών των οικογενειών και των παιδιών τους που αποδεδειγμένα αδυνατούν να καλύψουν το κόστος. Με βάση αυτή την κίνηση συμπαράστασης εθελοντές που ενημερώθηκαν σχετικά θέλησαν να στείλουν τα μαλλιά τους κατά τρόπο αθόρυβο και ανώνυμο ώστε να μπορέσουν να κατασκευαστούν hair systems για παιδιά και έτσι να τους χαρίσουν αισιοδοξία και δύναμη για ζωή.

Οι εθελοντές δότες χρειάζεται να πιάσουν σφιχτά τα μαλλιά τους, να τα δέσουν με ένα λαστιχάκι, να τα κόψουν τουλάχιστον σε μήκος 20 εκατοστών και να τα στείλουν στην Bergmann Kord μέσα σε έναν φάκελο. Μόλις παραληφθούν, γίνεται η κατάλληλη προετοιμασία τους για εφαρμογή και αναμένεται πλέον ο κατάλληλος αποδέκτης για την προσαρμογή.

Ευχαριστίες & Ελπίδα...

Εμείς, στην Bergmann Kord, αναπροσαρμόσαμε τις διαδικασίες και αποκτήσαμε ακόμα σημαντικότερη δυναμική δεδομένης της απρόσμενης και συνεχώς αυξανόμενης ανταπόκρισης των εθελοντών. Σκοπός μας είναι να συμπράξουμε σε ακόμα περισσότερα παρόμοια περιστατικά πάντα με τη συμβολή των εθελοντών δοτών, οι οποίοι με αυτόν τον απλό τρόπο προσφέρουν σημαντικό έργο και καλύπτουν το κενό των παιδιών τόσο σε επίπεδο εμφάνισης όσο και ψυχολογίας. Με τη συμβολή όλων των εθελοντών προωθείται ένα μήνυμα γεμάτο ζωή & αγάπη για τα μικρά αυτά παιδιά.

Για τη συγκεκριμένη διαδικασία στήριξης οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες στην ακόλουθη διεύθυνση http://www.hos2.gr/hair-for-hope.

Η Bergmann Kord συμπληρώνει φέτος 35 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα και θεωρείται παγκοσμίως ένα από τα κορυφαία και πλέον εξειδικευμένα επιστημονικά κέντρα θεραπείας και αποκατάστασης μαλλιών.

hope for hair 1

Διαβάστε ακόμη:

Πώς μπορείτε να κάνετε τα μαλλιά σας να μεγαλώσουν ταχύτερα

Δύο μάσκες που θα σώσουν τα μαλλιά σας από την τριχόπτωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ