ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Πέθανε» για 45 λεπτά όμως γέννησε ένα υγιέστατο μωρό

Μια 40χρονη γυναίκα από τη Φλόριντα των ΗΠΑ αντιμετώπισε επιπλοκές κατά τη διάρκεια καισαρικής τομής, με αποτέλεσμα οι παλμοί της καρδιάς της να σταματήσουν για 45 ολόκληρα λεπτά.

«Πέθανε» για 45 λεπτά όμως γέννησε ένα υγιέστατο μωρό

Παρ' όλα αυτά, κατάφερε να επανέλθει και πλέον έχει επιστρέψει με την κόρη της στο σπίτι. Και οι δύο είναι καλά στην υγεία τους.

Το περιστατικό καταγράφηκε στο Νοσοκομείο της Μπόκα Ράτον στις 23 Σεπτεμβρίου. Ο εκπρόσωπος του νοσοκομείου Thomas Chakurda δήλωσε στο αμερικανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Assosciated Press ότι η ιατρική ομάδα προσπαθούσε επί τρεις ώρες να επαναφέρει τη γυναίκα λόγω εμβολισμού από το αμνιακό υγρό.

Πρόκειται για μια σπάνια επιπλοκή της κύησης και συμβαίνει όταν το αμνιακό υγρό εισέρχεται στην κυκλοφορία του αίματος της μητέρας. Ο εμβολισμός είναι εξαιρετικά επικίνδυνος και ο δείκτης θνησιμότητας λόγω της επιπλοκής αγγίζει το 85%.

Σύμφωνα με τον Chakurda, οι γιατροί επρόκειτο να ανακοινώσουν το θάνατο της γυναίκας όταν ξαφνικά ο καρδιακός παλμός της επανήλθε. Παρ' ότι η γυναίκα ήταν κλινικά νεκρή για 45 ολόκληρα λεπτά, δεν υπέστη εγκεφαλικές βλάβες.

Η 40χρονη Ruby Graupera-Cassimiro γέννησε την κόρη της και αμέσως μετά το αμνιακό υγρό εισχώρησε στη ροή του αίματος και την καρδιά της, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία.

Ο Chakurda χαρακτήρισε το περιστατικό ως «διπλό θαύμα», καθώς η γυναίκα όχι μόνο επανήλθε από μόνη της αλλά μάλιστα δεν υπέστη μόνιμες εγκεφαλικές βλάβες.

Διαβάστε επίσης:

Τι συμβαίνει κατά την εκσπερμάτιση, τη γονιμοποίηση και την εγκυμοσύνη (βίντεο)
Η γέννηση μέσα από εικόνες μαγνητικής τομογραφίας (βίντεο)