ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ιατρική υποστήριξη σε 1.340 άτομα από το Κέντρο Αλληλεγγύης στη Θεσσαλονίκη

Δωρεάν ιατρική και νομική υποστήριξη σε 1.340 άτομα πρόσφερε στους 9 μήνες λειτουργίας του (Ιανουάριος- Σεπτέμβριος 2014), το Κέντρο Αλληλεγγύης στη Θεσσαλονίκη.

Ιατρική υποστήριξη σε 1.340 άτομα από το Κέντρο Αλληλεγγύης στη Θεσσαλονίκη

Το κέντρο ιδρύθηκε από τον οργανισμό SolidarityNow και έχει ως βασικό σκοπό να προσφέρει στήριξη σε όλους τους πολίτες που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση, ανεξαρτήτως εθνικότητας, προέλευσης και κοινωνικής κατάστασης.

Τα βασικά χαρακτηριστικά των επισκεπτών του Κέντρου κατά την περίοδο Σεπτέμβριος- Ιανουάριος 2014, συνοψίζονται στα εξής:
-85,1% άνεργοι
-48,7% Έλληνες πολίτες
-51,3% πολίτες ξένης υπηκοότητας που διαμένουν στη χώρα μας
-55,6% γυναίκες
-44,3% άνδρες
-88,28% με εισόδημα μικρότερο των €300
-10,90% άστεγοι
-79,1% άτομα χωρίς κάλυψη κοινωνικής ασφάλισης.

Το Κέντρο Αλληλεγγύης στη Θεσσαλονίκη συνεργάζεται με δύο ελληνικές μη κυβερνητικές οργανώσεις, την ΑΡΣΙΣ (www.arsis.gr) και την PRAKSIS (www.praksis.gr), προσφέροντας αντίστοιχα δωρεάν νομικές και ιατρικές υπηρεσίες σε όλους τους πολίτες που έχουν ανάγκη.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά τους πρώτους εννέα μήνες του έτους, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 1.360 ιατρικές επισκέψεις από τους συνεργάτες της PRAKSIS, ενώ μελετήθηκαν και διεκπεραιώθηκαν συνολικά 890 νομικές υποθέσεις από το νομικό τμήμα που λειτουργεί η ΑΡΣΙΣ εντός του Κέντρου Αλληλεγγύης.

Το Κέντρο Αλληλεγγύης στη Θεσσαλονίκη αποτελεί το πρώτο τέτοιου είδους Κέντρο του SolidarityNow στην Ελλάδα, ενώ πολύ άμεσα προγραμματίζονται τα εγκαίνια του δεύτερου κατά σειρά Κέντρου Αλληλεγγύης στη χώρα μας, εντός του Δήμου Αθηναίων.