ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Λήξη συναγερμού από το ΚΕΕΛΠΝΟ- Δεν είναι ύποπτο κρούσμα Έμπολα το περιστατικό με τον Φιλιππινέζο ναυτικό

Δεν εμπίπτει στον ορισμό ύποπτου κρούσματος για τον αιμορραγικό πυρετό Ebola, το περιστατικό με τον Φιλιππινέζο ναυτικό, ο οποίος παρουσίασε συμπτώματα του ιού, ενώ βρισκόταν εν πλω από τη Γουινέα της Δυτικής Αφρικής με προορισμό ουκρανικό λιμάνι της Μαύρης Θάλασσας, όπως τονίζει το ΚΕΕΛΠΝΟ και σύμφωνα με το δελτίο διερεύνησης κρούσματος και τη ναυτιλιακή δήλωση υγείας που συμπληρώθηκαν από το πλοίο.

Λήξη συναγερμού από το ΚΕΕΛΠΝΟ- Δεν είναι ύποπτο κρούσμα Έμπολα το περιστατικό με τον Φιλιππινέζο ναυτικό

Ωστόσο, ιατροί του ΚΕΕΛΠΝΟ και του ΕΚΕΠΥ θα επισκεφθούν το πλοίο, προκειμένου να επιβεβαιώσουν τα επιδημιολογικά δεδομένα και να εξετάσουν τον ασθενή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων - η οποία είναι γεγονός ότι άργησε πολύ και ενώ από την πλευρά των δημοσιογράφων είχαν σπάσει τα τηλέφωνα ζητώντας πληροφορίες- «σε εμπορικό πλοίο ελληνικών συμφερόντων, το οποίο απέπλευσε στις 3-11-14 από το Κόνακρι της Γουϊνέας, δηλώθηκε στο ΚΕΕΛΠΝΟ τα ξημερώματα της 17ης-11-14 εμπύρετο περιστατικό με έναρξη πυρετού τη 13η-11-14.

Κατά δήλωση του πλοιάρχου και της πλοιοκτήτριας εταιρείας δεν αναφέρεται επαφή του πληρώματος με άτομα της περιοχής που πιθανόν να είχαν νοσήσει, εφόσον ουδείς αποβιβάστηκε από το πλοίο.

Επιπλέον, τα ελάχιστα άτομα των ντόπιων ναυτεργατών που επιβιβάσθηκαν στο πλοίο, είχαν υποστεί αυστηρότατο διπλό έλεγχο διαλογής εισόδου στο πλοίο τόσο από τον ιατρό της ασφαλιστικής εταιρείας του πλοίου, καθώς και από τις Λιμενικές Αρχές της Γουϊνέας.

Σύμφωνα με το δελτίο διερεύνησης κρούσματος και τη ναυτιλιακή δήλωση υγείας που συμπληρώθηκαν από το πλοίο, το περιστατικό αυτό δεν εμπίπτει στον ορισμό ύποπτου κρούσματος για τον αιμορραγικό πυρετό Ebola.

Διαβάστε επίσης:

Σε επιφυλακή το ΚΕΕΛΠΝΟ για πιθανό κρούσμα Έμπολα - Εν αναμονή της ανακοίνωσης