ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η "Αδαμαντιάδα" γιορτάζει σήμερα στην Τεχνόπολη

Οι άνθρωποι της "Αδαμαντιάδας", του προγράμματος ενημέρωσης για τη στοματική υγεία και την οδοντιατρική φροντίδα στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Αθηναίων, διοργανώνουν σήμερα μια ημερήσια τιμητική εκδήλωση ψυχαγωγίας και ευαισθητοποίησης για τα παιδιά των σχολείων και τους εθελοντές οδοντιάτρους που στήριξαν το πρόγραμμα.

Η "Αδαμαντιάδα" γιορτάζει σήμερα στην Τεχνόπολη

Πενήντα εθελοντές εργάστηκαν σε 60 Δημοτικά Σχολεία της Αθήνας, παρέχοντας δωρεάν εξέταση και φθοριώσεις σε 7.500 μαθητές, ενώ έκαναν 7.000 Οδοντιατρικές Θεραπείες και 1.500 Ορθοδοντικές Παρεμβάσεις.

Η γιορτή θα γίνει στην Αίθουσα «Δεξαμενές Καθαρισμού» Δ10 στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι και το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει βιωματικές δραστηριότητες και ψηφιακό εργαστήρι animation με θέμα τη στοματική υγεία για παιδιά τάξεων Δημοτικού Σχολείου, καθώς και έκθεση με οπτικό υλικό από το έργο της ΑΔΑΜΑΝΤΙΑΔΑΣ.

Επίσης, στο Αμφιθέατρο του 9,84 στην Τεχνόπολη, θα πραγματοποιηθεί απολογιστική παρουσίαση των αποτελεσμάτων του προγράμματος και τιμητική βράβευση των Εθελοντών Οδοντιάτρων.

Η «ΑΔΑΜΑΝΤΙΑΔΑ – Πρωτοβουλία Αντιμετώπισης Πρωτογενών Οδοντιατρικών Αναγκών Παίδων Αθηνών», είναι ενταγμένη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», Άξονας Προτεραιότητας «Εδραίωση της μεταρρύθμισης στον Τομέα Ψυχικής Υγείας» και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).

Στηρίζεται στην πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας και υλοποιείται από τους Γιατρούς του Κόσμου σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων.

Μάθετε περισσότερα για την "Αδαμαντιάδα" με ένα "κλικ" ΕΔΩ.