ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Για ποιο λόγο ορισμένοι άνθρωποι είναι πιο επιρρεπείς στα τσιμπήματα κουνουπιών

Είναι αλήθεια ότι μερικοί άνθρωποι "υποφέρουν" περισσότερο από το μέσο όρο όσον αφορά τα τσιμπήματα κουνουπιών.

Για ποιο λόγο ορισμένοι άνθρωποι είναι πιο επιρρεπείς στα τσιμπήματα κουνουπιών

Υπάρχει μια θεωρία που υποστηρίζει ότι γι' αυτό ευθύνεται το αίμα των ατόμων αυτών, το οποίο είναι πιο "γλυκό" για τα κουνούπια.

Η αλήθεια όμως είναι διαφορετική. Σύμφωνα με τον μικροβιακό βιολόγο Rob Knight, τα βακτήρια στο δέρμα κάθε ατόμου παράγουν διαφορετικές χημικές ουσίες. Ορισμένα από αυτά τα μικρόβια εκλύουν πιο "ελκυστικές" χημικές ενώσεις για τα κουνούπια, τα οποία έχουν την ικανότητα να τις εντοπίζουν στα μόρια του αέρα.

Η ποσότητα και το είδος των βακτηρίων διαφέρει για κάθε άτομο. Παρά το γεγονός ότι μοιραζόμαστε σχεδόν το 100% του DNA μας με τους άλλους ανθρώπους, μοιραζόμαστε μόνο το 10% των ξεχωριστών αυτών μικροβίων.

Για την επαλήθευση αυτής της θεωρίας, διεξήχθη μια μελέτη, όπου 48 ενήλικες άντρες κλήθηκαν να απέχουν από την κατανάλωση αλκοόλ, σκόρδου και πικάντικων τροφών για δύο ημέρες.

Οι ερευνητές στη συνέχεια απομόνωσαν εργαστηριακά το άρωμα/οσμή από τα πόδια των συμμετεχόντων και εξέθεσαν κάθε δείγμα σε ομάδα κουνουπιών.

Εννέα άνδρες βρέθηκε ότι είχαν "πολύ ελκυστική" μυρωδιά για τα κουνούπια, ενώ σε επτά δείγματα, τα κουνούπια "αδιαφόρησαν" παντελώς.

Εκείνοι που "αγνοήθηκαν" από τα κουνούπια είχαν μεγαλύτερη ποικιλία βακτηρίων στο δέρμα τους. Διαπιστώθηκε επίσης ότι εκείνοι που έπιναν μπύρα ήταν πιο επιρρεπείς σε τσιμπήματα κουνουπιών.

Διαβάστε επίσης:

Πώς θα καταλάβετε ότι έχετε πρόβλημα στον θυρεοειδή

Πώς θα απαλλαγείτε από την κακοσμία του στόματος

Άσθμα: Με ποιον τρόπο βοηθάει ο χυμός λεμονιού

Πώς μεταδίδεται η ίωση μέσω του αέρα (βίντεο)