ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS: Δράσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Ολοκληρώνεται το τριήμερο εκδηλώσεων στην Πλατεία Ομονοίας που συνδιοργανώνουν οι οργανώσεις Κέντρο Ζωής, PRAKSIS και Θετική Φωνή, με την υποστήριξη των οργανώσεων ΟΚΑΝΑ, ΚΕΘΕΑ Εξέλιξις, ΚΕΘΕΑ Διάβαση, ΚΕΘΕΑ Mosaic, 18 ΑΝΩ, Σχεδία, Γιατροί του Κόσμου, ΣΥΔ, Coloυr Youth, Οικογένειες Ουράνιο Τόξο, ESN - Erasmus Student Network – AIESEC, στο πλαίσιο της Παγκόσμια Ημέρας κατά του AIDS (1η Δεκεμβρίου).

Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS: Δράσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων.

Αύριο Δευτέρα 1η Δεκεμβρίου οι δράσεις στην Αθήνα περιλαμβάνουν:

10:00-22:00 Ενημερωτικό Χωριό στη στοά Janero με τη συμμετοχή Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και άλλων φορέων

11:30 Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων στην πλατεία Ομονοίας

12:00 Συνέντευξη Τύπου στο αμφιθέατρο «Αντώνης Τρίτσης» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50, Αθήνα)

12:30 Χορευτικό δρώμενο Zumba

13:30 Χορευτικό δρώμενο από τους Street Dancers

14:00 Μουσικό δρώμενο από το Νίκο Τουλιάτο και το συγκρότημα των κρουστών του

14:30 Red Ribbon Event

Δράσεις για το AIDS και στη Θεσσαλονίκη
Με στόχο την ευαισθητοποίηση των κατοίκων και των επισκεπτών της Θεσσαλονίκης σε θέματα που αφορούν στο HIV/AIDS, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας - Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας, το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.) Θεσσαλονίκης και ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος "Θετική Φωνή", διοργανώνουν σήμερα και αύριο ενημερωτικές εκδηλώσεις.

Συγκεκριμένα, στην Πλατεία Αριστοτέλους διανέμονται σήμερα έντυπο ενημερωτικό υλικό, προφυλακτικά και gadgets.

Αύριο, Δευτέρα, στις 19:30 στην Πλατεία Αριστοτέλους μπροστά από τον κινηματογράφο «Ολύμπιον» θα πραγματοποιηθεί η αφή κόκκινων κεριών που θα σχηματίζουν το κόκκινο κορδελάκι (redribbon), διεθνές σήμα ευαισθητοποίησης για το AIDS.

Η αφή κόκκινων κεριών θα πλαισιώνεται από χορευτικές παραστάσεις με τη συμμετοχή των σχολών χορού Line of Dance, Danza Fuerte και το Τμήμα Γυμναζομένων ΧΑΝΘ. Τη μουσική επένδυση των εκδηλώσεων με πιάνο ανέλαβε η παιδική χορωδία «Νέοι Μουσικοί χωρίς Σύνορα».

Τις δράσεις θα στηρίξουν με την παρουσία και την ενεργή συμμετοχή τους οι φοιτητές τους Τμήματος Νοσηλευτικής του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης.