ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γ.Γ. Δημόσιας Υγείας: Αντίο στον μεγάλο δάσκαλο Δ. Τριχόπουλο που έφυγε μόνο ως βιολογική οντότητα

Με περισσή θλίψη, αποχαιρετά τον μεγάλο δάσκαλο- όπως τον αποκαλεί - Δημήτρη Τριχόπουλο, η γενική γραμματέας Δημόσιας Υγείας κυρία Χριστίνα Παπανικολάου.

Γ.Γ. Δημόσιας Υγείας: Αντίο στον μεγάλο δάσκαλο Δ. Τριχόπουλο που έφυγε μόνο ως βιολογική οντότητα

Αναλυτικά, η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας εκφράζει τη βαθειά της λύπη για το ανεκπλήρωτο κενό που αφήνει ο θάνατος του σπουδαίου Δασκάλου, Επιστήμονα και Ανθρώπου Δημήτρη Τριχόπουλου. Εκφράζουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια στη σύντροφο της ζωής και της επιστήμης του Αντωνία, στην οικογένειά του και σε όλους όσους τον αγάπησαν, τον θαύμασαν και τον τίμησαν.

Ο Δημήτρης Τριχόπουλος δόξασε στην κυριολεξία την επιστήμη της Δημόσιας Υγείας. Σηματοδότησε και θα σηματοδοτεί, ως φωτεινό υπόδειγμα, την τεράστια σημασία που έχει η προστασία της «Υγείας των πολλών» και η αρμονική συνύπαρξη της κοινωνικής με την ατομική ευθύνη.
Ο Δημήτρης Τριχόπουλος έφυγε μόνο ως βιολογική οντότητα. Το έργο του και το παράδειγμά του θα είναι πάντα εδώ, για να χαράζουν νέους δρόμους στην επιστήμη, στην έρευνα και στην ουμανιστική αντίληψη της Ιατρικής».

Διαβάστε ακόμη:

Πέθανε ο καθηγητής επιδημιολογίας Δημήτρης Τριχόπουλος