ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι πιο εντυπωσιακές ιατρικές φωτογραφίες του 2014

Η χρονιά που φεύγει μας αφήνει με μερικές πολύ ενδιαφέρουσες φωτογραφίες ιατρικού περιεχομένου από όλο τον κόσμο.

Οι πιο εντυπωσιακές ιατρικές φωτογραφίες του 2014

Η Medical Daily συνέλεξε τις 8 κορυφαίες. Απολαύστε τις!...

11star pupils

Εβδομάδες αφότου υπέστη ένα ηλεκτρικό έγκαυμα 14.000V στον αριστερό του ώμο, ένας 42χρνος ηλεκτρολόγος μπήκε στο νοσοκομείο με προβλήματα όρασης. Αποδείχθηκε ότι το ηλεκτρικό σοκ δημιούργησε έναν καταρράκτη σε σχήμα αστεριού στα μάτια του ασθενούς. Οι γιατροί πιστεύουν ότι το ηλεκτρικό ρεύμα μπορεί να επηρέασε την χημική ισορροπία στο αίμα του, εμποδίζοντας τη σωστή ροή αίματος στα οπτικά νεύρα και τον αμφιβληστροειδή, ενώ αλλοίωσε και το υγρό γύρω από το φακό.

12new-england-journal-medicine

Ένας 48χρονος είχε ατύχημα με την μοτοσικλέτα, που του προκάλεσε έναν απίστευτο τραυματισμό: η καρδιά του περιστράφηκε κατά 90 μοίρες μέσα στον θώρακά του, αλλά εκείνος επέζησε χωρίς κανένα σοβαρό πρόβλημα. Οι γιατροί υποθέτουν ότι η ρήξη του ενός πνεύμονα απελευθέρωσε μεγάλη ποσότητα αέρα στον θώρακά του, σπρώχνοντας την καρδιά του η οποία μετατοπίστηκε. Αφότου οι γιατροί αφαίρεσαν τον αέρα, η καρδιά επέστρεψε στην φυσική της θέση.

13laughter

Στο φωτογραφικό της άλμπουμ με τίτλο "Η τοπογραφία των δακρύων", η Rose-Lynn Fisher προσπάθησε να συνθέσει εικόνες της δομής των ανθρωπίνων δακρύων. Η Fisher φωτογράφισε 100 διαφορετικά δάκρυα κάτω από ένα πρότυπο οπτικό μικροσκόπιο και στη συνέχεια μεγέθυνε τις φωτογραφίες 100 και 400 φορές.

14henna-4

Τέσσερις γυναίκες από το Τορόντο του Καναδά ξεκίνησαν μια πρωτότυπη "μόδα" για άτομα που κάνουν χημειοθεραπείες για τον καρκίνο και μοιραία χάνουν τα μαλλιά τους. Επινόησαν το τατουάζ τύπου Henna για το κρανίο.

15photo-5

Η Laura Kasperzak δεν περίμενε ότι θα γίνει διασημότητα στο Instagram τόσο ξαφνικά, αλλά οι φωτογραφίες της με κεντρικό θέμα στάσεις της γιόγκα γυμναστικής και έμπνευση την οικογένεια και τις σχέσεις είχαν πολύ μεγάλη απήχηση στο διαδίκτυο. Τόσο πολύ, ώστε έφτασε να έχει πάνω από 1 εκατομμύριο "φίλους" στο Instagram.

16nanofibers

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Μέριλαντ έχουν αναπτύξει μια τεχνική που βασίζεται στην βαφή με αεροπίστολο για να εφαρμόσουν βιοϋλικά απευθείας πάνω στο δέρμα, ώστε να επουλωθούν τυχόν πληγές. Οι νανοΐνες όχι μόνο θεραπεύουν τις πληγές, αλλά έχουν τη δυνατότητα να γίνουν εμφυτεύματα απελευθέρωσης φαρμάκου. Επίσης είναι βιοδιασπώμενες και γίνονται αποδεκτές από το σώμα γρήγορα και με ασφάλεια. Μέσα σε 24 ώρες, τα κύτταρα έχουν αποδεχτεί πλήρως το πολυμερές.

17twins

Το μηχάνημα υπερήχων "E10" που αναπτύχθηκε από την εταιρεία GE Healthcare, προσφέρει μοναδικές λήψεις από την μήτρα μιας μητέρας με απίστευτη λεπτομέρεια και χρώμα. Οι μητέρες μπορούν να δουν τρισδιάστατες εικόνες του παιδιού τους ακόμα και σε πρώιμη εμβρυική ηλικία.

18prosthetic-hand

Ερευνητές χρησιμοποίησαν ένα εύκαμπτο υλικό κατασκευασμένο από "νανοκορδέλες" για να να δημιουργήσουν τεχνητό δέρμα, το οποίο "είναι σε θέση να ξεχωρίσει" το ζεστό από το κρύο, το υγρό από το ξηρό και να "αισθανθεί" τα διαφορετικά επίπεδα πίεσης. Αυτό το τόσο ευαίσθητο υλικό, θεωρείται ότι μπορεί να αλλάξει τις ζωές χιλιάδων ακρωτηριασμένων ανθρώπων, οι οποίοι θα είναι σε θέση να αισθανθούν και πάλι τη θερμότητα, την πίεση και την υγρασία.

Διαβάστε επίσης:

Γιατί η χειμερινή κολύμβηση κάνει καλό στην υγεία

Δείτε πώς ακριβώς λειτουργεί η καρδιά (βίντεο)

SOS: Τα σημάδια που δείχνουν ότι έχετε πνευμονία

Ζούσε επί 4 χρόνια με ένα σκουλήκι 1 μέτρου στο πόδι του