ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γύρισε η καρδιά του 90 μοίρες μετά από ατύχημα (φωτογραφίες)

Με υπόθεση ευφάνταστου σεναρίου ταινίας μοιάζει η ιστορία ενός 48χρονου Ιταλού, ο οποίος μετά από ατύχημα που είχε με την μοτοσικλέτα του, έμαθε από τους (έκπληκτους) γιατρούς ότι η καρδιά του μέσα στο στέρνο του είχε περιστραφεί κατά
Γύρισε η καρδιά του 90 μοίρες μετά από ατύχημα (φωτογραφίες)

Με υπόθεση ευφάνταστου σεναρίου ταινίας μοιάζει η ιστορία ενός 48χρονου Ιταλού, ο οποίος μετά από ατύχημα που είχε με την μοτοσικλέτα του, έμαθε από τους (έκπληκτους) γιατρούς ότι η καρδιά του μέσα στο στέρνο του είχε περιστραφεί κατά γωνία 90 μοιρών, αλλά λειτουργούσε κανονικά!

Την απίστευτη υπόθεση δημοσίευσε και η επιθεώρηση New England Journal of Medicine και έχει προκαλέσει μεγάλη αίσθηση.

Μετά το ατύχημά του ο 48χρονος εισήχθη στο τμήμα επειγόντων περιστατικών τοπικού νοσοκομείου. Εκεί οι γιατροί προσπάθησαν όπως γίνεται πάντα να αφουγκραστούν τους χτύπους της καρδιάς του. Το ελαφρώς περίεργο χτύπημα που άκουσαν επιβεβαιώθηκε από την ακτινογραφία θώρακος που του έκαναν.



Εκεί διαπίστωσαν ότι η καρδιά του 48χρονου είχε φύγει από τη θέση της και είχε περιστραφεί κατά 90 μοίρες. Ο άτυχος Ιταλός είχε επίσης αρκετά σπασμένα πλευρά, κατάρρευση του ενός πνεύμονα, μώλωπες και στους δύο πνεύμονες και ρήξη σπλήνας. Παρόλα αυτά, κατάφερε να επιζήσει από το ατύχημά του. Είχε μάλιστα πλήρη επαφή με το περιβάλλον και δεν ένιωθε κάποιο μεγάλο πρόβλημα με την καρδιά του, εκτός από μια μικρή πτώση στην πίεση του αίματος και λίγο πιο αυξημένους παλμούς.

Οι γιατροί υποστηρίζουν πως όταν κατέρρευσε ο πνεύμονας του 48χρονου, το στέρνο γέμισε με αέρα και είναι πιθανό η πίεση του αέρα σε συνδυασμό με την μετατόπιση των πλευρών του θώρακα να έκαναν την καρδιά να αλλάξει θέση. Όταν ο αέρας αντλήθηκε από το στέρνο του, η καρδιά επανήλθε στην θέση της.

Οι εξετάσεις που του έγιναν αργότερα δεν έδειξαν καμία ζημιά στην καρδιά του 48χρονου, ενώ ούτε καν είχε κάποιο σπασμένο αιμοφόρο αγγείο που θα έθετε την ζωή του σε άμεσο κίνδυνο.



Διαβάστε επίσης:

Απίστευτο: Δείτε τον 18χρονο που δεν σταματά να ψηλώνει! (φωτογραφίες)

Απίστευτο! Οι κρίσεις επιληψίας μοιάζουν με έντονο οργασμό

Απίστευτο: Έφαγε τον πλακούντα της γυναίκας του!

Απίστευτο! Οι 2 τροφές που σταματούν αμέσως τη ναυτία