ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο τοκετός στο νερό προκάλεσε τον θάνατο βρέφους από τη νόσο των Λεγεωνάριων

Η είδηση του τραγικού θανάτου ενός βρέφους στο Τέξας από τη νόσο των Λεγεωνάριων, αφότου η μητέρα του το γέννησε μέσα σε νερό, έχει προκαλέσει σοκ στις ΗΠΑ και έχει φέρει στο φως τους κινδύνους που κρύβει αυτή η μέθοδος τοκετού.

Ο τοκετός στο νερό προκάλεσε τον θάνατο βρέφους από τη νόσο των Λεγεωνάριων

Η νόσος των Λεγεωνάριων είναι η οξεία αναπνευστική πνευμονία που προκαλείται από τον αερόβιο μικροοργανισμό Legionella pneumophila. Αυτός ο μικροοργανισμός μπορεί επίσης να επηρεάσει και άλλα συστήματα του σώματος εκτός των πνευμόνων. Οι ασθενείς μπορεί να έχουν προβλήματα στους πνεύμονες, τον γαστρεντερικό σωλήνα και το κεντρικό νευρικό σύστημα. Μπορεί επίσης να προκληθεί νεφρική ανεπάρκεια.

Σύμφωνα με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, δεν είναι ξεκάθαρο αν το νερό ήταν μολυσμένο με κάποιο τρόπο και έτσι προσβλήθηκε και το βρέφος, αλλά οι υγειονομικές αρχές του Τέξας, εξέδωσαν προειδοποίηση προς όλες τις εγκύους για τους κινδύνους που ενέχει ο τοκετός μέσα στο νερό.

"Ο κίνδυνος μόλυνσης ποικίλει ανάλογα με το στάδιο του τοκετού, στο οποίο ξεκινάει η διαδικασία γέννησης στο νερό, αλλά οποιαδήποτε διεργασία ή διαδικασία που έχει τη δυνατότητα να εισαγάγει ένα μικροοργανισμό σε ένα άτομο ενέχει σοβαρό κίνδυνο για λοίμωξη ή νόσο", αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Το βρέφος εισήχθη στο νοσοκομείο με συμπτώματα αναπνευστικής ανεπάρκειας και με αδυναμία συγκράτησης των κοπράνων. Είχε γεννηθεί μέσα σε δεξαμενή με νερό το οποίο προερχόταν από πηγή, αλλά δεν είχε καθαριστεί χημικά. Το βρέφος πέθανε από τη νόσο των Λεγεωνάριων μετά από 19 ημέρες νοσηλείας.