ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ναυάγιο Norman Atlantic: Σε πλήρη ετοιμότητα τα νοσοκομεία της Δυτ. Ελλάδας

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται τα νοσοκομεία της Δυτικής Ελλάδος προκειμένου να υποδεχθούν περιστατικά από το καράβι Norman Atlantic.

Ναυάγιο Norman Atlantic: Σε πλήρη ετοιμότητα τα νοσοκομεία της Δυτ. Ελλάδας

Όπως δήλωσε στο on Med ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) κ. Δημήτρης Βαρνάβας παρά τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και αναλώσιμα, τα νοσοκομεία της περιοχής και ειδικότερα της Κέρκυρας, των Ιωαννίνων και της Πρέβεζας βρίσκονται σε ετοιμότητα να υποστηρίξουν αυτό το μαζικό περιστατικό με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Εν τω μεταξύ, το πρωί της Δευτέρας, ένα Super Puma προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας, μεταφέροντας επτά επιβάτες από το φλεγόμενο πλοίο «Norman Atlantic». Στο ίδιο σημείο, είχαν σπεύσει και δύο ασθενοφόρα, τα οποία παρέλαβαν τους διασωθέντες και τους μετέφεραν στο νοσοκομείο του νησιού.

Στο νοσοκομείο της Κέρκυρας, όπως δήλωσε στο on Med ο διοικητής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας, Πάνος Ευσταθίου, νοσηλεύονται τρεις άνθρωποι μεταξύ 45 και 55 ετών, ενώ σε ξενοδοχείο της πόλης φιλοξενούνται τέσσερα ακόμη περιστατικά. Και οι 7 αυτοί άνθρωποι, είχαν έντονα ψυχολογικά προβλήματα καθώς και αναπνευστικά και προβλήματα στα μάτια. Ο κ. Ευσταθίου αναφέρει ότι όλος ο τομέας υγείας, το προσωπικό, οι δομές υγείας και το ΕΚΑΒ βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα, ωστόσο η τεράστια αυτή επιχείρηση συντονίζεται από την Ρώμη, όπως διευκρίνησε.

Να σημειώσουμε πως μέχρι στιγμής, ο τραγικός απολογισμός από την ιστορία του φλεγόμενου πλοίου, είναι επτά νεκροί.

Διαβάστε ακόμη:

Φωτιά σε πλοίο - Σε επιφυλακή το Γ.Ν. Κέρκυρας