ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Είχε στύση για πολλές μέρες μετά τη λήψη θεραπείας για το μετατραυματικό στρες

Ένας άντρας στις ΗΠΑ νοσηλεύτηκε για 10 ημέρες στο νοσοκομείο, καθώς παρουσίασε επώδυνη στύση που διήρκησε αρκετές ημέρες, μετά από τη λήψη ενός αντικαταθλιπτικού φαρμάκου.

Είχε στύση για πολλές μέρες μετά τη λήψη θεραπείας για το μετατραυματικό στρες

Η περίπτωση του βετεράνου Έντουαρντ Στόλινγκ ήρθε στο φως μετά από μήνυση που υπέβαλλε εναντίον των γιατρών που τον περιέθαλψαν στο Ιατρικό Κέντρο των Βετεράνων της Ατλάντα.

Οι γιατροί του είχαν χορηγήσει, τον περασμένο Οκτώβριο το αντικαταθλιπτικό φάρμακο τραζοδόνη, στο πλαίσιο της θεραπείας του για το σύνδρομο μετατραυματικού στρες, καθώς αδυνατούσε να ηρεμίσει και να κοιμηθεί.

Όπως κατήγγειλε ο κ. Στόλινγκ στο CBS, το φάρμακο αρχικά τον βοήθησε, ωστόσο τον περασμένο μήνα ξύπνησε ένα πρωί με επώδυνη στύση, η οποία δεν περνούσε.

Όταν επισκέφτηκε το νοσοκομείο, πληροφορήθηκε ότι στις πολύ σπάνιες ανεπιθύμητες ενέργειες του φαρμάκου συμπεριλαμβάνεται ο πριαπισμός, δηλαδή η παρατεταμένη, επώδυνη στύση που δεν υποχωρεί με την πάροδο 3-4 ωρών.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, αυτό το είδος στύσης είναι επείγον περιστατικό, διότι η παράτασή της πάνω από 6-8 ώρες μπορεί να προκαλέσει βλάβες στο πέος και μόνιμη σοβαρή στυτική δυσλειτουργία, εξαιτίας ίνωσης στα σηραγγώδη σώματα του πέους, δηλαδή τους «σωλήνες» που γεμίζουν με αίμα για να επιτευχθεί η στύση.

Όπως ισχυρίζεται ο κ. Στόλινγκ, οι γιατροί όχι μόνο δεν τον είχαν ενημερώσει για το ενδεχόμενο αυτό ώστε να μην χάσει χρόνο περιμένοντας να περάσει η στύση, αλλά όταν έφτασε στο νοσοκομείο τον έκαναν θέαμα, γελούσαν εις βάρος του και τον αντιμετώπισαν με τον χείριστο δυνατό τρόπο.