ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τα σκουπίδια πνίγουν το Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης

Σχεδόν 700 τόνοι σκουπιδιών βρίσκονται στους δρόμους, το νοσοκομείο και τα σχολεία της Τρίπολης εδώ και 25 μέρες.

Τα σκουπίδια πνίγουν το Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης

Ειδικά τα σκουπίδια που έχουν μαζευτεί στον περίβολο του Νοσοκομείου αποτελούν υγειονομική βόμβα και πρέπει επειγόντως να απομακρυνθούν, όπως δήλωσε στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο πρώην πρόεδρος και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας , Ανδρέας Παπασταματάκης.

«Γίνεται προσπάθεια να βρεθεί χώρος για να μεταφερθούν τα σκουπίδια. Αυτή την περίοδο βρισκόμαστε στη διαδικασία αδειοδότησης του χώρου για την προσωρινή και ασφαλή αποθήκευση των απορριμμάτων, ενώ γίνονται κινήσεις να βρεθεί μόνιμος χώρος συγκέντρωσης και διαχείρισής τους».

Σημειώνεται ότι η μεταφορά των σκουπιδιών στον ΧΥΤΑ Φυλής σταμάτησε πριν από τα Χριστούγεννα, καθώς συμπληρώθηκε το όριο του όγκου των απορριμμάτων, για το οποίο ο δήμος Τρίπολης είχε άδεια και είχε πληρώσει, με αποτέλεσμα να μην του επιτραπεί η περαιτέρω εναπόθεση.

Η περιφερειάρχης Αττικής είχε προειδοποιήσει ότι μετά τον Δεκέμβριο η Φυλή δεν θα αποτελούσε χώρο εναπόθεσης για τα απορρίμματα της Τρίπολης, απαντώντας στο αίτημα του δήμου για εξάμηνη παράταση.

Διαβάστε επίσης:

Μία χωματερή στα 20 μέτρα από το Νοσοκομείο Πύργου (pics)

Άδειαζαν νοσοκομειακά απόβλητα στον ΧΥΤΑ Άνω Λιοσίων