ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Παναρκαδικό Τρίπολης: Ένας αναισθησιολόγος για ολόκληρο νοσοκομείο

Παναρκαδικό Τρίπολης: Ένας αναισθησιολόγος για ολόκληρο νοσοκομείο

Για σημαντικές ελλείψεις σε αναισθησιολόγους στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο της Τρίπολης, κάνουν λόγο σε ερώτησή τους προς τον υπουργό Υγείας, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Ιάσονας Φωτήλας, Βασίλης Οικονόμου και Κωνσταντίνος Βλάσης.

Όπως επισημαίνουν μέχρι πριν ένα μήνα υπηρετούσαν τέσσερις αναισθησιολόγοι, ενώ πλέον έχει απομείνει μόνο ένας.

«Είναι προφανές πως κάτω από αυτές τις συνθήκες είναι ανθρωπίνως αδύνατον ένας αναισθησιολόγος να καλύψει τις ανάγκες ενός νοσοκομείου σαν το Παναρκαδικό ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες που αυξάνονται τα περιστατικά νοσηλείας. Είναι αδύνατον δε να λειτουργήσει ο χειρουργικός τομέας σωστά και υπεύθυνα με την ύπαρξη μόνο ενός αναισθησιολόγου», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

"Προς τον Υπουργό Υγείας

Η έλλειψη ιατρών ειδικοτήτων συνεχίζεται στις μονάδες υγείας ανά τη χώρα.

Στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο της Τρίπολης μέχρι πριν ένα μήνα υπηρετούσαν τέσσερις αναισθησιολόγοι. Για λόγους υγείας δύο από αυτούς απέχουν των καθηκόντων τους και δεν προβλέπεται να επανέλθουν πριν το τέλος Σεπτεμβρίου, ενώ η τρίτη αναισθησιολόγος διορίστηκε στο νοσοκομείο Μολάων, με αποτέλεσμα το νοσοκομείο να έχει απομείνει με ένα αναισθησιολόγο από τις αρχές Ιουλίου.

Είναι προφανές πως κάτω από αυτές τις συνθήκες είναι ανθρωπίνως αδύνατον ένας αναισθησιολόγος να καλύψει τις ανάγκες ενός νοσοκομείου σαν το Παναρκαδικό ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες που αυξάνονται τα περιστατικά νοσηλείας. Είναι αδύνατον δε να λειτουργήσει ο χειρουργικός τομέας σωστά και υπεύθυνα με την ύπαρξη μόνο ενός αναισθησιολόγου.

Βάσει των ανωτέρω ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

1. Είναι σε γνώση του το πρόβλημα με την έλλειψη αναισθησιολόγων στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο της Τρίπολης;

2. Πώς σκέφτεται να καλύψει άμεσα το κενό της κρίσιμης αυτής ειδικότητας για τη λειτουργία των χειρουργείων; Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα των σχετικών ενεργειών;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Ιάσονας Φωτήλας Αχαΐας
Βασίλης Οικονόμου Επικρατείας
Κωνσταντίνος Βλάσης Αρκαδίας"

Links

BEST OF NETWORK

Ρωτήστε τον γιατρό

PlusQueen