ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι γιατροί της πρωτοβάθμιας καταγγέλλουν «αποψίλωση» των Κέντρων Υγείας

Τι αναφέρουν για την προκήρυξη μόνιμων θέσεων.

Οι γιατροί της πρωτοβάθμιας καταγγέλλουν «αποψίλωση» των Κέντρων Υγείας

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού του Συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, «το τελευταίο χρονικό διάστημα καθημερινά παρατηρούνται αθρόες μετακινήσεις γιατρών από Κέντρα Υγείας προς τα Νοσοκομεία».

Οι γιατροί καταγγέλλουν, μάλιστα, πως οι αρμόδιοι των υγειονομικών περιφερειών, «προχωρούν αιφνιδιαστικά στις μετακινήσεις, χωρίς καμία ενημέρωση και με επιδεικτική αδιαφορία προς τους επιστημονικούς υπευθύνους των Κέντρων Υγείας».

Σύμφωνα με την ίδια καταγγελία, «αυτό δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των Κέντρων Υγείας, με ολόκληρους νομούς να μένουν ακάλυπτοι από βασικές ειδικότητες και με τους ασθενείς να συνωστίζονται στα Εξωτερικά Ιατρεία των νοσοκομείων για απλή εξέταση».

Τι αναφέρουν για την προκήρυξη θέσεων

Πρόσφατα το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε πως προκηρύχθηκαν 455 θέσεις μόνιμων γιατρών με διάφορες ειδικότητες, για τα Κέντρα Υγείας όλης της χώρας.

Ωστόσο, η Ομοσπονδία υποστηρίζει πως ουσιαστικά, σε κάθε Κέντρο Υγείας αγροτικού ή αστικού τύπου, αντιστοιχεί ένας γιατρός, ενώ ταυτόχρονα αποχωρούν εκατοντάδες γιατροί λόγω λήξης συμβάσεων και επιλογής του ιδιωτικού τομέα.

Διαβάστε επίσης:

Σε αναμονή για 455 μόνιμες θέσεις γιατρών σε Κέντρα Υγείας

«Στενάζουν» από ελλείψεις προσωπικού τα Κέντρα Υγείας της χώρας