ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Σε αναμονή για 455 μόνιμες θέσεις γιατρών σε Κέντρα Υγείας

 Σε λειτουργία η ηλεκτρονική εφαρμογή για τις αιτήσεις, έως 30 Ιανουαρίου η προθεσμία.

Σε αναμονή για 455 μόνιμες θέσεις γιατρών σε Κέντρα Υγείας

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους στην ιστοσελίδα https://esydoctors.moh.gov.gr, όπου έχουν αναρτηθεί και οι σχετικές προκηρύξεις για την πρόσληψη ιατρικού προσωπικού, ανά υγειονομική περιφέρεια.

Η 1η υγειονομική περιφέρεια - που καλύπτει την Αττική - θα προσλάβει 63 γιατρούς και η 2η - που εποπτεύει τα νοσοκομεία του Πειραιά και των νησιών του Αιγαίου - 102 γιατρούς.

Σε ό,τι αφορά την κατανομή των θέσεων ανά ιατρική ειδικότητα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, προβλέπονται 61 θέσεις Καρδιολόγων, 43 θέσεις για Οδοντιάτρους, 46 για Παιδίατρους, 45 για Γενικούς ιατρούς ή Παθολόγους, 48 για Ακτινολόγους, 51 για από Βιοπαθολόγους, ενώ οι υπόλοιπες θέσεις θα καλυφθούν από διάφορες άλλες ιατρικές ειδικότητες που θα συμβάλλουν στην ενίσχυση του συστήματος και στην ολοκληρωμένη φροντίδα.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στην παραπάνω ηλεκτρονική εφαρμογή στις 30/01/2019 και ώρα 23:59.

Ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας, Σταμάτης Βαρδαρός, παραδέχτηε ότι οι θέσεις δεν καλύπτουν όλα τα κενά τα οποία όπως είπε «δημιουργήθηκαν από τα περιοριστικά μνημονιακά μέτρα, τα προηγούμενα 8 χρόνια». Ο ίδιος έπερριψε την ευθύνη στις προηγούμενες κυβερνήσεις και ανέφερε ότι «μετά από πολλά χρόνια απουσίας μαζικών προσλήψεων, οι προκηρυσσόμενες θέσεις σηματοδοτούν τη μεταμνημονιακή αλλαγή σελίδας». Πρόσθεσε μάλιστα «οτι τα μέτρα στήριξης και ενίσχυσης της δωρεάν δημόσιας υγείας πρέπει να έχουν και θα έχουν συνέχεια».