ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Υπό κατάρρευση η παθολογική κλινική του νοσοκομείου Νάουσας

Αδυναμία εφημέρευσης δηλώνει η κλίνική, πολλές μέρες του μήνα.

Υπό κατάρρευση η παθολογική κλινική του νοσοκομείου Νάουσας

Είναι ενδεικτικό το έγγραφο της διοίκησης του νοσοκομείου, με ημερομηνία 2 Ιανουαρίου, στο οποίο αναφέρεται ότι η κλινική δεν μπορεί να εφημερεύσει «λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού».

Τις ημέρες που το τμήμα δεν μπορεί να ανταποκριθεί, όλα τα παθολογικά περιστατικά εξυπηρετούνται από το νοσοκομείο της Βέροιας.

Όπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), «οι νοσηλευόμενοι ασθενείς γίνονται μπαλάκι: όταν κλείνει η παθολογική της Νάουσας διακομίζονται στη Βέροια και όταν ξανανοίγει επιστρέφουν. Στην καλύτερη περίπτωση, μεταφέρονται σε άλλα τμήματα εντός του ίδιου νοσοκομείου»!

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, στο νοσοκομείο Νάουσας υπάρχει μόνο μία μόνιμη παθολόγος, η διευθύντρια της κλινικής, και τα κενά καλύπτονται περιστασιακά με μετακινήσεις γιατρών από Κέντρα Υγείας της περιοχής, ενώ το νοσοκομείο δεν έχει κονδύλια για προσλήψεις επικουρικών.

Οι συνδικαλιστές καταγγέλλουν ακόμη πως το νοσοκομείο εφημερεύει καθημερινά χωρίς αξονικό τομογράφο, ο οποίος αναμένεται να τοποθετηθεί, εδώ και... ενάμιση χρόνο!