ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στο ακροατήριο οδηγείται η υπόθεση θανάτου της μικρής Μελίνας

Το κοριτσάκι είχε χάσει τη ζωή του το Δεκέμβριο του 2015, ύστερα από επέμβαση ρουτίνας για «κρετάκια».

Στο ακροατήριο οδηγείται η υπόθεση θανάτου της μικρής Μελίνας

Όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα της Κρήτης, η αναισθησιολόγος που χειρίστηκε το περιστατικό παραπεμπεται στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου, την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια.

Ο αρμόδιος εισαγγελέας, αποφαίνεται, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι προκύπτουν ευθύνες για την αναισθησιολόγο σε ό,τι αφορά στην μετεγχειρητική διαδικασία αφύπνισης της 4χρονης.

Συγκεκριμένα, η ευθύνη της αναισθησιολόγου φέρεται να σχετίζεται με το πώς αντιμετωπίστηκε η σοβαρή αλλεργική αντίδραση που παρουσίασε το κοριτσάκι. Φέρεται ότι δεν τηρήθηκαν τα διεθνή παιδιατρικά πρωτόκολλα σχετικά με το είδος και τη δοσολογία της απαιτούμενης φαρμακευτικής αγωγής.

Το κοριτσάκι είχε εισαχθεί στις 29 Δεκεμβρίου 2015 στο Βενιζέλειο νοσοκομείο Ηρακλείου για να αφαιρεθούν τα «κρεατάκια» από τη μύτη της, επέμβαση που θεωρείται «ρουτίνα».

Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά, η επέμβαση ολοκληρώθηκε χωρίς προβλήματα και στη συνέχεια το η 4χρονη τότε Μελίνα μεταφέρθηκε στην αίθουσα ανάνηψης, όπου οι γιατροί την αποσωλήνωσαν. Ωστόσο, μέσα σε λίγα λεπτά, η κατάσταση του παιδιού επιδεινώθηκε και διασωληνώθηκε εκ νέου. Κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά της στο Πανεπιστήμιο Νοσοκομείο Ηρακλείου για εισαγωγή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων. Ωστόσο, λίγη ώρα μετά την εισαγωγή, το κορίτσι εξέπνευσε.