ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρνητικοί οι έλεγχοι μηνιγγίτιδας για το 6χρονο κορίτσι που έχασε τη ζωή του στην Κρήτη

Το παιδί είχε προσβληθεί από γρίπη, άγνωστο αν συνυπήρχε άλλος μικροβιακός παράγοντας.

Αρνητικοί οι έλεγχοι μηνιγγίτιδας για το 6χρονο κορίτσι που έχασε τη ζωή του στην Κρήτη

Ακόμη αναζητούνται, ως φαίνεται, τα ακριβή αίτια θανάτου του μικρού κοριτσιού που μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ηρακλείου και κατέληξε μέσα σε 12 ώρες.

Ως τώρα έχει επιβεβαιωθεί εργαστηριακά ότι το παιδί είχε προσβληθεί από γρίπη τύπου Α, ενώ το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) ενημερώνει ότι τα αποτελέσματα από τα Εθνικά Εργαστήρια Αναφοράς Μηνιγγίτιδας ήταν αρνητικά για τα συνήθη μικρόβια.

Η εργαστηριακή διερεύνηση του περιστατικού συνεχίζεται με πιο εξειδικευμένες εξετάσεις, οι οποίες πιθανώς να δώσουν απάντηση.

Μέχρι την περασμένη Παρασκευή, το κοριτσάκι, από χωριό του δήμου Αρχανών Αστερουσίων, ήταν καλά και πήγε κανονικά στο σχολείο. Ωστόσο, μέσα στο Σαββατοκύριακο παρουσίασε υψηλό πυρετό και δύσπνοια και οι γονείς της τη μετέφεραν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, όπου παρουσίασε περεταίρω επιδείνωση και εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Μέσα σε 12 ώρες από την εισαγωγή της, εκδήλωσε σηπτικό σοκ και κατέληξε.

Η 6χρονη είναι το πρώτο παιδί που καταλήγει ύστερα από εργαστηριακή επιβεβαίωση της γρίπης, αν και οι επιδημιολόγοι δεν μπορούν ακόμη να ισχυριστούν με βεβαιότητα ότι ο θάνατος του παιδιού ήταν επακόλουθο της προσβολής από τον ιό της εποχικής γρίπης.