ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΟΕΔΗΝ: Χωρίς αναισθησιολόγο το Νοσοκομείο Βέροιας έως την 1η Σεπτεμβρίου

Η κατάσταση των δημόσιων νοσοκομείων βρίσκεται σε «οριακό σημείο λειτουργίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.), προσθέτοντας ότι «καθημερινά παρουσιάζονται γεγονότα που προκαλούνται εξαιτίας των ελλείψεων σε γιατρούς, νοσηλευτές και εξοπλισμό».

ΠΟΕΔΗΝ: Χωρίς αναισθησιολόγο το Νοσοκομείο Βέροιας έως την 1η Σεπτεμβρίου

Η Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν. επιρρίπτει ευθύνες στους διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών και των Νοσοκομείων, αναφέροντας ότι «μέχρι τις εκλογές, με συνεχείς μετακινήσεις και εντέλεσθαι, κάλυπταν τα προβλήματα. Τώρα αφήνουν τα Νοσοκομείο ακάλυπτα και τους ασθενείς "στο έλεος του Θεού"».

Σύμφωνα με την Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν., το Νοσοκομείο Βέροιας, από σήμερα το πρωί και έως την 1η Σεπτεμβρίου, μένει χωρίς αναισθησιολόγο αν και εφημερεύει καθημερινά και, όπως αναφέρει η Ομοσπονδία, «όταν δεν υπάρχει αναισθησιολόγος ουσιαστικά παύει να λειτουργεί το νοσοκομείο και κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή ζωές ασθενών».

Εξηγεί ότι στο Νοσοκομείο της Βέροιας υπηρετούν τρεις αναισθησιολόγοι και, όπως σημειώνει, «ο ένας είναι, καιρό τώρα, ασθενής με σοβαρά προβλήματα υγείας. Η δεύτερη αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και λόγω εξάντλησης (20 ημέρες βρίσκονται νυχθημερόν στο Νοσοκομείο) βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια. Ο τρίτος, μετά από συνεχείς εφημερίες, είναι με ρεπό λόγω εξάντλησης».

Η Ομοσπονδία προσθέτει ότι «από την Παρασκευή 23 Αυγούστου έως σήμερα (26/08) το πρωί για τρία ολόκληρα 24ωρα κάλυψε το Νοσοκομείο αναισθησιολόγος από τη Νάουσα. Ο ίδιος αναισθησιολόγος χωρίς να γνωρίζει ότι θα προκύψει το πρόβλημα στη Βέροια είχε αποδεχθεί να καλύψει το Νοσοκομείο Σαντορίνης για δύο εβδομάδες που αρχίζουν από σήμερα το πρωί για να πάρει άδεια ο εκεί μοναδικός 62χρονος αναισθησιολόγος που δουλεύει για 10 μήνες σερί μόνος του. Σήμερα, θα βρίσκεται στο Νοσοκομείο Σαντορίνης».

Η Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν. τονίζει ότι «η κατάσταση των Νοσοκομείων, ειδικά της περιφέρειας, είναι απελπιστική εξαιτίας της έλλειψης αναισθησιολόγων» και καλεί τον υπουργό Υγείας να παρέμβει για να επιλυθεί το πρόβλημα στη Βέροια και τα άλλα Νοσοκομεία.

Με σύνθημα «Η Δημόσια Υγεία υποφέρει», η Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν. διοργανώνει την Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου, εν όψει των εγκαινίων της ΔΕΘ, στη Θεσσαλονίκη, «πορεία Σωτηρίας της Δημόσιας Υγείας», που θα ξεκινήσει στις 8 π.μ. από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο και θα καταλήξει στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.