ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η θήκη για smartphone που γίνεται στηθοσκόπιο!

Ο 15χρονος Suman Mulumudi δεν μοιάζει με τα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας του. Είναι παθιασμένος με τις νέες τεχνολογίες και έχει ένα φυσικό ταλέντο στο να εφαρμόζει με μοναδικό τρόπο τις ιδέες του.

Η θήκη για smartphone που γίνεται στηθοσκόπιο!

Μία τέτοια ιδέα του ήταν να μπορέσει να μετατρέψει ένα κινητό τηλέφωνο τύπου smartphone σε... στηθοσκόπιο. Σκοπός του ήταν να βοηθήσει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο οι οποίοι μπορεί να αντιμετωπίζουν προβλήματα με την καρδιά τους και θέλουν να είναι σε θέση εύκολα και άμεσα να ξέρουν αν κινδυνεύουν από καρδιακό επεισόδιο.

Η δημιουργία του ονομάζεται "Steth IO" και δεν είναι τίποτα άλλο από μια θήκη για κινητό τηλέφωνο, ειδικά τροποποιημένη ώστε να έχει ενσωματωμένο ένα διάφραγμα στηθοσκοπίου, που πιάνει τους ήχους χαμηλής συχνότητας, τους οποίους παράγει η καρδιά.

Η συσκευή συλλέγει τους ήχους και τους μεταβιβάζει στα ηχεία του κινητού τηλεφώνου, όπου με ειδικό πρόγραμμα/εφαρμογή καταγράφεται η καρδιακή λειτουργία του χρήστη.

3d-printed-iphone-stethoscope

Ο 15χρονος Suman, αδυνατώντας να πείσει τις μεγάλες εταιρείες για την ιδέα του, ξεκίνησε δική του εταιρεία με το όνομα Stratoscientific και κατέθεσε την "πατέντα" του αυτή στον αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) για να εγκριθεί, κάτι που το κατάφερε.

Η κάθε θήκη μπορεί να κατασκευαστεί στις ακριβείς προδιαγραφές του κάθε ξεχωριστού τηλεφώνου, αφού είναι εφικτό να γίνει μέσω τρισδιάστατης εκτύπωσης.

suman mulumudi

Ο νεαρός σπουδάζει στο Lakeside School στο Σηάτλ των ΗΠΑ και οι άνθρωποι του περιβάλλοντός του υποστηρίζουν ότι έχει τα φόντα να γίνει ο επόμενος "Bill Gates" και "Steve Jobs".

Διαβάστε επίσης:

Γιατί μυρίζουμε την καταιγίδα που πλησιάζει;

17χρονη νόμιζε επί τρία χρόνια πως είναι νεκρή!

Δείτε πώς αντιμετωπίζουν κάποιοι άνθρωποι ένα παιδί με αυτισμό! (βίντεο)

Ξύπνησε από κώμα μετά από 12 χρόνια και αφηγείται όσα «έζησε»