ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τιμητική βράβευση της ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε. από το Α.Ν.Θ. «ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ» για την προσφορά της στο κοινωνικό δίκτυο «ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ»

Τιμητική ευχαριστήρια περγαμηνή απένειμε στη ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε, ο Διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας, κ. Γιώργος Καλτσίδης, για τη στήριξη που προσφέρει η εταιρεία στο Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης «ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ», το οποίο ιδρύθηκε και λειτουργεί υπό την αιγίδα του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ» Θεσσαλονίκης.

Τιμητική βράβευση της ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε. από το Α.Ν.Θ. «ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ» για την προσφορά της στο κοινωνικό δίκτυο «ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ»

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους λειτουργίας του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης «ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ» πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στις 12 Ιανουαρίου 2015, στο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου «ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ», για την παρουσίαση των πεπραγμένων και την τιμητική βράβευση των χορηγών-δωρητών του Δικτύου.

Στο πλαίσιο εκδήλωσης, η ηγέτιδα ελληνική φαρμακοβιομηχανία βραβεύθηκε για την ευαίσθητη και ουσιαστική συμμετοχή της στην οικονομική στήριξη του Δικτύου. Η ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε συνεισέφερε με την αγορά μεγάλου αριθμού προσκλήσεων, που αντιστοιχούσε στο ποσό των 5.000€, στην εκδήλωση που είχε οργανώσει το «ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ» στο ξενοδοχείο ΜΕΤ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, υπό την αιγίδα της 4ης ΥΠΕ, παρουσία πλήθους κόσμου, εταιρειών, εθελοντών, καθώς και σύσσωμου του προσωπικού του Νοσοκομείου.

Στην εκδήλωση της 12ης Ιανουαρίου βραβεύθηκαν όλοι όσοι στάθηκαν αρωγοί στην προσπάθεια του «ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ». Η Διοικήτρια του νοσοκομείου «ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ» κ. Ευαγγελία Κουρτέλη-Ξουρή, η οποία είχε και την πρωτοβουλία ίδρυσης του Δικτύου, στην ομιλία της αναφέρθηκε στο σκοπό του, που είναι η παροχή ιατροφαρμακευτικής βοήθειας (νοσηλεία, χειρουργικές επεμβάσεις κλπ.) και γενικά η προσπάθεια ανακούφισης των ανασφάλιστων καρκινοπαθών. «Αυτό που περνούν οι ανασφάλιστοι καρκινοπαθείς δεν είναι μια απλή γρίπη. Είναι ζωή και θάνατος. Γι' αυτό οφείλουμε ως κράτος και ως κοινωνία να τους παρέχουμε ό,τι μπορούμε ώστε να έχουν πρόσβαση σε ένα δωρεάν σύστημα υγείας» δήλωσε, μεταξύ άλλων, η κ. Κουρτέλη-Ξουρή.

Την ευχαριστήρια περγαμηνή προς τη Διοίκηση της ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε παρέλαβε από το Διοικητή της 4ης ΥΠΕ η Προϊσταμένη Εμπορικού Τμήματος Βορείου Ελλάδος της εταιρείας κ. Μυρτώ Νικολάου.

Scan

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΒΙΑΝΕΞ ήταν η πρώτη εταιρεία που βραβεύθηκε, συγκεντρώνοντας πολύ τιμητικά σχόλια, μετά τον μεγαλύτερο ιδιώτη δωρητή, τον επιχειρηματία κ. Παρασκευά Μπακλατζίδη, ο οποίος δώρισε στο «ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ» έναν ψηφιακό μαστογράφο τελευταίας τεχνολογίας, με δυνατότητα πολύ έγκαιρης πρόληψης του καρκίνου του μαστού, προς αντικατάσταση του παλαιάς τεχνολογίας μαστογράφου που διέθετε το Νοσοκομείο.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν ο κ. Γιώργος Ορφανός, ο κ. Κώστας Γκιουλέκας, ο πρώην Διοικητής της 4ης ΥΠΕ κατά τη θητεία του οποίου ιδρύθηκε το «ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ» κ. Θρασύβουλος Βεντούρης, θεράποντες ιατροί, καθώς και μέλη συνδέσμων καρκινοπαθών της Βόρειας Ελλάδας.

Το έργο του «ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ» μέσα από στατιστικά στοιχεία

Από το Φεβρουάριο του 2014, που ξεκίνησε η λειτουργία του Δικτύου, μέχρι σήμερα αιτήθηκαν 121 ασθενείς και εντάχθηκαν στο δίκτυο «ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ».

Από αυτούς 93 ασθενείς υποβλήθηκαν δωρεάν σε εξετάσεις, 7 σε χειρουργική επέμβαση, 12 σε χημειοθεραπείες και 9 νοσηλεύθηκαν για διάφορους λόγους.

Η αποτίμηση σε κόστος για τα φάρμακα, που μέσω του «ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ» δόθηκαν στους ασθενείς, υπολογίζεται σε περίπου 400.000 ευρώ.

Σημαντική ποσότητα φαρμάκων εξακολουθεί να χορηγείται και σήμερα σε άπορους και ανασφάλιστους ασθενείς.

Επιπλέον, το Δ.Κ.Α. «ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ», δώρισε μεγάλη ποσότητα φαρμάκων στους «ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» και στο «ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΙΑΒΗΤΙΚΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ», φάρμακα τα οποία δεν ήταν αναγκαία για τους ασθενείς του Α.Ν.Θ. «ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ», διευρύνοντας έτσι το κοινωνικό του έργο.

Τέλος, το Φαρμακείο του «ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ», χορήγησε πολλά φάρμακα και επιθέματα στους ασθενείς της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και του Ιατρείου Πόνου, καθώς και παρεντερικές διατροφές, το κόστος των οποίων υπολογίζεται ότι υπερβαίνει τις 200.000 ευρώ.

Διαβάστε επίσης:

Η ΒΙΑΝΕΞ δείχνει για ακόμη μία φορά το κοινωνικό της πρόσωπο με το πρόγραμμα «Αγκαλιάζουμε Ορφανοτροφεία και Ιδρύματα»

H ΒΙΑΝΕΞ στον τηλεμαραθώνιο αγάπης της UNICEF

Κοινωνική ευαισθησία και προσφορά 300 εμβολίων από τη ΒΙΑΝΕΞ στην Κρήτη