ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πέθανε περιμένοντας το ασθενοφόρο που καθυστέρησε 5 ώρες

Το περιστατικό δε συνέβη στην Ελλάδα αλλά στη Μεγάλη Βρετανία. Συγκεκριμένα, μία 27χρονη κατήγγειλε τη μοιραία καθυστέρηση ασθενοφόρου που στοίχισε τη ζωή του συζύγου της.

Πέθανε περιμένοντας το ασθενοφόρο που καθυστέρησε 5 ώρες

Όπως καταγγέλλει η Λίζα Μπονγκαουάνα, όταν ο 38χρονος σύζυγός της παρουσίασε έντονη αδιαθεσία, κάλεσε ασθενοφόρο, ωστόσο αυτό έφτασε πέντε ώρες αργότερα.

Όταν τελικά έφτασε το ασθενοφόρο, ο 38χρονος δεν ανταποκρινόταν. Έπειτα από διήμερη μηχανική υποστήριξη, η σύζυγός του συμφώνησε να αποσυνδεθεί.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, ο άνδρας έπασχε από μηνιγγίτιδα, ενώ η 27χρονη σύζυγος ισχυρίζεται ότι θα είχε σωθεί, αν έφτανε εγκαίρως στο νοσοκομείο.

Μιλώντας στην Bristol Post δήλωσε: «Στην αρχή ο σύζυγός μου μιλούσε, έκανε ερωτήσεις. Μέχρι να έρθουν δεν ανταποκρινόταν σε τίποτα.»

Η αρμόδια υπηρεσία South West Ambulance Service ζήτησε συγγνώμη για την καθυστέρηση και με ανακοίνωση στον Independent ανέφερε πως, μετά την πρώτη κλήση της γυναίκας, στο σημείο εστάλη ένας γιατρός για να εξετάσει τον ασθενή.

Για την πεντάωρη καθυστέρηση, ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας ισχυρίστηκε ότι εκείνη την ημέρα υπήρχαν πολλές κλήσεις, ενώ επισήμανε πως έχει ξεκινήσει έρευνα για το περιστατικό.

* Η φωτογραφία τραβήχτηκε από το εσωτερικό του ασθενοφόρου κατά τη διακομιδή του 38χρονου στο νοσοκομείο.