ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Καταγγελία: Στην Κέρκυρα 79χρονος πέθανε περιμένοντας το ασθενοφόρο

Την περίπτωση ενός 79χρονου που πέθανε απο αιμορραγία λόγω καθυστέρησης του ΕΚΑΒ, μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης της Κέρκυρας.

Καταγγελία: Στην Κέρκυρα 79χρονος πέθανε περιμένοντας το ασθενοφόρο

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τοπικά τηλεοπτικά κανάλια, επικαλούμενα επώνυμη καταγγελία συγγενούς του θανόντος, ο 79χρονος νεφροπαθής βρισκόταν σε εστιατόριο όταν έσπασε η φίστουλα (χειρουργική σύνδεση μεταξύ αρτηρίας και φλέβας στο χέρι, που γίνεται σε πολλούς αιμοκαθαιρόμενους ασθενείς) προκαλώντας αιμορραγία.

Όπως καταγγέλλεται, κλήθηκε το ΕΚΑΒ, αλλά το ασθενοφόρο έφτασε ύστερα από μια ώρα, όταν ήταν ήδη αργά για τον ασθενή.

Σε δηλώσεις του, ο αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ Μιλτιάδης Μυλωνάς, φέρεται να παραδέχτηκε το περιστατικό, και να υποστήριξε η κλήση έγινε στις 17:40 το απόγευμα της Τρίτης, και το ασθενοφόρο έφτασε 18:15. Φέρεται ακόμη να είπε πως την ώρα του συμβάντος, τα τρία διαθέσιμα ασθενοφόρα της περιοχής ήταν απασχολημένα σε άλλα περιστατικα, και πως γίνονται προσπάθειες ενίσχυσης του τομέα της Κέρκυρας με οχήματα και προσωπικό.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Κέρκυρας, Σπύρος Πουλής, δήλωσε ότι «τα Σαββατοκύριακα η δύναμη του ΕΚΑΒ στο νησί είναι ακόμη λιγότερη».