ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κλειτοριδεκτομή: Η σκοτεινή πλευρά της ζωής ουρλιάζει!

Η 6η Φεβρουαρίου ανακηρύχθηκε Παγκόσμια Ημέρα κατά της Κλειτοριδεκτομής από τον ΟΗΕ, με στόχο να ευαισθητοποιηθεί η διεθνής κοινή γνώμη γι' αυτό το πανάρχαιο βάναυσο έθιμο. Στη σκοτεινή πλευρά της ζωής, έξι χιλιάδες νεαρά κορίτσια αλλά και γυναίκες υποβάλλονται σε ακρωτηριασμό των γεννητικών τους οργάνων κάθε μέρα. Τα θύματα της κλειτεριδοκτομής ανέρχονται σε δύο εκατομμύρια το χρόνο! Και δυστυχώς δεν αφορούν μόνο μουσουλμανικές χώρες...

Κλειτοριδεκτομή: Η σκοτεινή πλευρά της ζωής ουρλιάζει!

Το περασμένο καλοκαίρι, ο επικεφαλής του ISIL, Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκνταντί, έδωσε εντολή ώστε να υποστούν κλειτοριδεκτομή όλα τα κορίτσια και οι γυναίκες από 11 έως και 46 ετών στην ευρύτερη περιοχή της Μοσούλης. Σύμφωνα με την συντονίστρια ανθρωπιστικής δράσης του ΟΗΕ, Ζακλίν Μπάντκοκ, αυτό αφορά περί τα... 4 εκατομμύρια γυναίκες. Η είδηση προκάλεσε σοκ σε όλο τον κόσμο.

Αυτός ο ακρωτηριασμός, αποτελεί μέρος μιας ιεροτελεστίας που σηματοδοτεί τη μετάβαση των κοριτσιών στην ενηλικίωση. Πριν από το... ξυράφι, ένα κορίτσι για τη φυλή του θεωρείται «ανύπαρκτο». Μετά, μπορεί να παντρευτεί μόνον όποιον επιλέξει η οικογένεια της.

Διαβάστε περισσότερα στο Queen.gr