ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μία χρήσιμη ημερίδα για την Πρώτη Φροντίδα & την Επείγουσα Προνοσοκομειακή Βοήθεια

Την 3η εκπαιδευτική διημερίδα «ΠΡΩΤΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ / ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΠΡΟΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ» διοργανώνει στις 13 και 14 Φεβρουαρίου στη Βιβλιοθήκη Επιστημών Υγείας στο Γουδή, το πρόγραμμα μετατπτυχιακών σπουδών «Διεθνής Ιατρική Διαχείριση Κρίσεων Υγείας» της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Μία χρήσιμη ημερίδα για την Πρώτη Φροντίδα & την Επείγουσα Προνοσοκομειακή Βοήθεια

Η πρωτοβουλία αυτή ανήκει στην επιστημονική ομάδα του μεταπτυχιακού προγράμματος της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών με επιστημονικά υπεύθυνο τον Αν. Καθηγητή της Ιατρικης, κ. Θεόφιλο Ρόζενμπεργκ. Το ΠΜΣ «Διεθνής Ιατρική Διαχείριση Κρίσεων Υγείας».

Έχοντας αποκτήσει σημαντική εμπειρία στην διοργάνωση παρόμοιων σεμιναρίων, έχει πλέον καθιερώσει να προσφέρει σε ετήσια βάση αυτήν την βασική εκπαίδευση στην άσκηση των «πρώτων βοηθειών» στοχεύοντας στην επίτευξη ενός κοινού επιπέδου γνώσεων πρώτου ανταποκριτή (first responder) για το σύνολο των εκπαιδευομένων. Σύμφωνα με την διεθνή βιβλιογραφία η έγκαιρη και όσο το δυνατόν πιο συντονισμένη επείγουσα ιατρική φροντίδα στο σημείο του συμβάντος, περιορίζει τόσο την άμεση όσο και την απώτερη θνητότητα και παράλληλα μειώνει την διάρκεια και βαρύτητα της νοσηρότητας . Το πρόγραμμα της διημερίδας περιλαμβάνει διαλέξεις αλλά και πρακτικές ασκήσεις, καθώς και εργαστήρια και φροντιστήρια για την βασική και εξειδικευμένη υποστήριξη ζωής, την αντιμετώπιση πολυτραυματία, τα επείγοντα παθολογικά περιστατικά κ.α.

Η επιστημονική ομάδα του μεταπτυχιακού της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και εξωτερικοί συνεργάτες με υψηλή εξειδίκευση στην παροχή της επείγουσας φροντίδας και με πολύχρονη εμπειρία εγγυώνται την ποιότητα του εκπαιδευτικού προγράμματος.