ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αντιεμβολιαστικό κίνημα: Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ τάσσεται ενάντια στον παραλογισμό

Ξεκάθαρη θέση υπέρ των εμβολίων και κατά της απόφασης ορισμένων γονέων να εξαιρέσουν τα παιδιά τους από τους απαραίτητους εμβολιασμούς πήρε ο ιδρυτής του Facebook Μαρκ Ζάκερμπεργκ.

Αντιεμβολιαστικό κίνημα: Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ τάσσεται ενάντια στον παραλογισμό

Ο Ζάκερμπεργκ έχει δηλώσει πως διαβάζει ένα βιβλίο κάθε δύο εβδομάδες και η τελευταία του επιλογή είναι το On Immunity: An Inoculation της δοκιμιογράφου Eula Biss. Το βιβλίο πραγματεύεται το ερώτημα γιατί ο κόσμος φοβάται τα εμβόλια.

«Ο εμβολιασμός είναι ένα σημαντικό και επίκαιρο ζήτημα», έγραψε ο Ζάκερμπεργκ στην προσωπική σελίδα του στο Facebook, εξηγώντας την επιλογή του συγκεκριμένου βιβλίου.

«Η Επιστήμη είναι ξεκάθαρη: Τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά και σημαντικά για την υγεία όλων μας. Το βιβλίο εξερευνεί τους λόγους για τους οποίους ορισμένοι άνθρωποι αμφισβητούν τα εμβόλια και στη συνέχεια εξηγεί με λογικά επιχειρήματα γιατί οι αμφιβολίες τους είναι αβάσιμες», συνεχίζει ο Ζάκερμπεργκ.

Προκειμένου να μην κατηγορηθεί για σκοπιμότητα, ο Ζάκερμπεργκ διευκρινίζει ότι επέλεξε το βιβλίο έπειτα από προτροπή «επιστημόνων και φίλων που εργάζονται στον τομέα της Δημόσιας Υγείας».

Διαβάστε επίσης:

Ο Rhett Krawitt ζητά να κάνετε στα παιδιά σας εμβόλια
14 εμβόλια που σώζουν χιλιάδες ζωές κάθε χρόνο
New Yorker: Το σκίτσο-γροθιά στο αντιεμβολιαστικό κίνημα
«Εγωιστές» όσοι αρνούνται να κάνουν εμβόλια