ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ρατσιστική επίθεση από ασθενή σε Νιγηριανή γιατρό στην Κοζάνη

Ποινική δίωξη για εξύβριση ασκήθηκε από την εισαγγελία πλημμελειοδικών Κοζάνης σε βάρος του 57χρονου συνταξιούχου, που καταγγέλθηκε ότι πρωταγωνίστησε σε ρατσιστικό παραλήρημα εναντίον νιγηριανής καταγωγής γιατρού του "Μαμάτσειου" Νοσοκομείου Κοζάνης.

Ρατσιστική επίθεση από ασθενή σε Νιγηριανή γιατρό στην Κοζάνη

Η 29χρονη αλλοδαπή γιατρός κατήγγειλε το περιστατικό στην Αστυνομία, όπου υπέβαλε και μήνυση, ενώ λίγες ώρες αργότερα ακολούθησε η σύλληψη του 57χρονου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης, εκνευρισμένος γιατί υπήρχαν άλλα περιστατικά και ακόμη ο ίδιος δεν είχε εξυπηρετηθεί (είχε συμπτώματα αλλεργίας), φέρεται να είπε στη γιατρό:

"Ξέρω εγώ τις σας χρειάζεται εσάς. Σας χρειάζεται Χίτλερ και...σαπούνι".

Στη συνέχεια ο εν λόγω άντρας νοσηλεύτηκε για μερικές ώρες (σύμφωνα με τον διοικητή του Μαμάτσειου) πριν υποβληθεί εναντίον του μήνυση από τη γιατρό.

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου

Την ίδια στιγμή, με ανακοίνωσή του, ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κοζάνης Γιώργος Παύλου καταδίκασε το περιστατικό, στηρίζοντας απόλυτα τη γιατρό.

"Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου 'Μαμάτσειο'-'Μποδοσάκειο' καταδικάζει τη χθεσινοβραδινή, ρατσιστική επίθεση που εδέχθη η ιατρός μας Godwin Solace Akpevwe. Τέτοιες πράξεις μας παραπέμπουν σε σκοτεινές περιόδους και δεν αρμόζουν στην εποχή μας και ιδιαίτερα στο χώρο του Νοσοκομείου, όπου όλο το προσωπικό, ιατρικό και νοσηλευτικό υπερβάλλει εαυτόν για το καλό και την ασφάλεια των συνανθρώπων μας.

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΥ"

Διαβάστε επίσης:

Στους 65 οι νεκροί από επιπλοκές της γρίπης