ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργειας στα νοσοκομεία της Κοζάνης

Στις αρχές Απριλίου αναμένεται η δοκιμαστική λειτουργία του πρωτοποριακού έργου, «Εγκατάσταση ηλιακών συλλεκτών κενού για την πλήρη κάλυψη των αναγκών σε ζεστό νερό, ηλιακή ψύξη με ψύκτη απορρόφησης και υποβοήθηση της θέρμανσης με την υπολειπόμενη θερμική ενέργεια», στα δύο Νοσοκομεία της ΠΕ Κοζάνης (Μαμάτσειο Μποδοσάκειο), ενώ στα τέλη Απριλίου με αρχές Μαΐου θα εισέλθει σε πλήρη τροχιά λειτουργίας.

Πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργειας στα νοσοκομεία της Κοζάνης

Τα παραπάνω αναφέρθηκαν στη διάρκεια ημερίδας που διοργάνωσε η Διοίκηση των νοσοκομείων Μαμάτσειου – Μποδοσάκειου.

Τονίστηκε επίσης ότι το έργο αυτό θα συμβάλλει στην εξοικονόμηση ενέργειας και στη σημαντική μείωση των δαπανών, εξασφαλίζοντας μέσω της ηλιακής ενέργειας, ζεστό νερό το χειμώνα, ψύξη και κλιματισμό των χώρων κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Η πράξη αυτή θα μπορούσε να βρει εφαρμογή σε όλα τα Δημόσια κτίρια που λειτουργούν συνεχώς επί οκτώ μήνες, τουλάχιστον 20 ώρες σε ημερήσια βάση.

Το συνολικό κόστος του έργου ανέρχεται στο 1 εκατομμύριο 800 χιλιάδες ευρώ, με το 85% να προέρχεται από τον φορέα του χρηματοδοτικού μηχανισμού οικονομικού χώρου και το 25% από το πρόγραμμα των δημοσίων επενδύσεων.