ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δημιουργία νέας πτέρυγας στο Νοσοκομείο Κοζάνης εντός της επόμενης πενταετίας

Τη δημιουργία νέας πτέρυγας στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης εντός της επόμενης πενταετίας συνολικής έκτασης 5.400 τ.μ., ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της 1ης λογοδοσίας που πραγματοποιήθηκε στην Κοζάνη, ο Διοικητής των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Κοζάνης-Πτολεμαΐδας Γιώργος Χιωτίδης.

Δημιουργία νέας πτέρυγας στο Νοσοκομείο Κοζάνης εντός της επόμενης πενταετίας

Σύμφωνα με τον κ. Χιωτίδη, η υλοποίηση του έργου θα καλύψει τις ανάγκες νοσηλείας για τις επόμενες δεκαετίες.

Κατά τη διάρκεια της πρωτότυπης, όπως την χαρακτήρισε, πρώτης λογοδοσίας, παρουσίασε αναλυτικά στοιχεία των τελευταίων 2,5 ετών που μαρτυρούν ότι το σύστημα έχει σταθεροποιηθεί και αναπτυχθεί σημαντικά.

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου παρουσίασε την σημερινή κατάσταση του Νοσοκομείου Κοζάνης, έδωσε αναλυτικά στοιχεία για τις προσλήψεις και τα περιστατικά νοσηλείας που αντιμετωπίστηκαν σε όλες τις κλινικές και τα εξωτερικά ιατρεία συγκριτικά με το 2015, καθώς και την οικονομική κατάσταση.

Σε ό,τι αφορά στο μόνιμο προσωπικό, ανέφερε ότι οι μόνιμοι γιατροί στο Μαμάτσειο νοσοκομείο Κοζάνης το 2018 ανέρχονται στους 47 -το 2015 ήταν 36-, ενώ έχει ολοκληρωθεί η προκήρυξη για 4 γιατρούς στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Εκκρεμεί μια προκήρυξη για τέσσερις γιατρούς στο τμήμα επειγόντων περιστατικών, ένα παθολόγο και ένα γαστρεντερολόγο.

Οι επικουρικοί το 2018 είναι 14, ενώ το 2015 ήταν μόλις 3. Στους ειδικευόμενους το ποσοστό αυξήθηκε κατά 25%, το παραϊατρικό προσωπικό κατά 31%, ενώ τα άτομα που προσελήφθησαν μέσω προγραμμάτων, από 14 με πεντάμηνες συμβάσεις έφτασαν τα 25 με δωδεκάμηνες συμβάσεις.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Νοσοκομειακών Γιατρών Δυτικής Μακεδονίας Άγγελος Αγγελόπουλος σημείωσε μεταξύ άλλων ότι τα πράγματα έχουν βελτιωθεί σε ότι αφορά στη στελέχωση του ιατρικού προσωπικού μετά τον κίνδυνο της κατάρρευσης των νοσοκομείων το 2014, ενώ εξέφρασε τους προβληματισμούς του για τους επικουρικούς γιατρούς δυο ταχυτήτων.