ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κατέληξε η 17χρονη μαθήτρια στη Ρώμη - Πράσινο φως από τους γονείς να δωρισθούν τα όργανά της

Την συγκατάθεσή τους ώστε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για να δωρισθούν τα όργανα του παιδιού τους, έδωσαν οι τραγικοί γονείς της 17χρονης μαθήτριας από την Ημαθία, η οποία έχασε την μάχη με την ζωή, μετά από πτώση από μπαλκόνι ξενοδοχείου την περασμένη εβδομάδα στην Ρώμη.

Κατέληξε η 17χρονη μαθήτρια στη Ρώμη - Πράσινο φως από τους γονείς να δωρισθούν τα όργανά της

Η κοπέλα – η οποία έπεσε από το μπαλκόνι κεντρικού ξενοδοχείου πιθανότατα από κατανάλωση αλκοόλ- βρισκόταν στην Ρώμη σε σχολική εκδρομή.

Σύμφωνα με το ελληνικό υπουργείο Υγείας, η 17χρονη χαρακτηρίστηκε κλινικά νεκρή το βράδυ της Τετάρτης, ενώ οι γιατροί του νοσοκομείου όλες αυτές τις ημέρες, έδωσαν στην κυριολεξία μάχη για να κρατηθεί στην ζωή. Ωστόσο η κατάστασή της από την αρχή είχε χαρακτηριστεί σοβαρή και μη αναστρέψιμη ιδιαίτερα μετά τα δύο χειρουργεία. Η 17χρονη κοπέλα χειρουργήθηκε στο κεφάλι, καθώς έφερε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Κατά την διάρκεια της επέμβασης, όπως ανακοίνωσαν οι αρμόδιοι νοσοκομείου της ιταλικής πρωτεύουσας, αντιμετωπίστηκε ένα αιμάτωμα που το κορίτσι παρουσίαζε στο κεφάλι και έγινε δεύτερο χειρουργείο.

Οι γονείς της παρά τον τεράστιο πόνο, σε μία κίνηση μεγαλείου ψυχής, έχουν δώσει το πράσινο φως, ώστε να δωρισθούν τα όργανα της 17χρονης και έτσι έχουν ξεκινήσει όλες οι σχετικές διαδικασίες.

Διαβάστε ακόμη:

Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση η 17χρονη μαθήτρια - Δεν έχει επαφή με το περιβάλλον